Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujasis „Boeing“ vadovas D.Calhounas kaltina savo pirmtaką dėl „737 MAX“ krizės

Naujasis „Boeing“ generalinis direktorius Davidas Calhounas ketvirtadienį paskelbtame interviu apkaltino savo pirmtaką dėl krizės, kurią sukėlė dvi mirtinos su „737 MAX“ modeliu susijusios katastrofos bei tebegaliojantis draudimas eksploatuoti šio modelio orlaivius.
Vilniuje nusileido „Boeing“ atskridęs tiesiai iš Japonijos
„Boeing“ lėktuvas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ilgametis valdybos narys, kuris sausio 13 dieną perėmė vadovo pareigas, teigė leidiniui „The New York Times“, kad „Boeing“ problemos pasirodė esančios dar didesnės, nei jis tikėjosi.

„Kalbant atvirai, padėtis yra blogesnė, nei aš įsivaizdavau, – pažymėjo D.Calhounas. – Tai rodo mūsų vadovybės silpnumą.“

Pasak bendrovės vadovo, jo pirmtakas Dennisas Muilenburgas per sparčiai didino „Boeing“ lėktuvų gamybos apimtis.

„Niekada nepajėgsiu suprasti, kuo vadovavosi Dennisas – ar tai buvo akcijų kaina, kuri kilo į viršų, ar tai buvo tiesiog konkurencija“, – kalbėjo jis.

„Jei reikėtų paminėti žmogų, beatodairiškai siekusį savo tikslų, tai būtų D.Muilenburgas“, – kalbėjo D.Calhounas.

Gruodžio 23 dieną „Boeing“ pranešė apie valdybos nario D.Calhouno skyrimą vadovu, sakydama, kad bendrovei reikia „atkurti klientų pasitikėjimą“ bei „ryšius su reguliavimo institucijomis, klientais ir visomis kitomis suinteresuotosiomis šalimis“.

D.Calhounas leidiniui teigė, kad jis ir likusi valdyba neuždavė klausimų D.Muilenburgui po pirmosios orlaivio „737 MAX“ katastrofos 2018 metų spalio mėnesį ir kad valdyba pasitikėjo D. Muilenburgo, kaip inžinieriaus ir ilgamečio „Boeing“ vadovo, instinktais.

Laikraštis taip pat pranešė, kad D.Calhounas iš dalies dėl avarijų kaltina pilotus, teigdamas, jog Indonezijos ir Etiopijos „pilotai ne iš tolo neturi tokios patirties, kokios turi amerikiečių pilotai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius