-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauji „Alitos“ savininkai turės atsisakyti „Bobelinės“ ir kitų žinomų prekių ženklų

Po teigiamo Konkurencijos tarybos sprendimo UAB „Mineraliniai vandenys“ už 21 mln. eurų įsigijo įmonių grupę „Alita“. Koncerno „MG Baltic“ prezidento Dariaus Mockaus teigimu, kartu su turtu prisiimami ir visi įmonės įsipareigojimai. Taip pat ir galvos skausmas dėl kelių didelių teisminių procesų.
Darius Mockus
Darius Mockus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Po sandorio „MV Group" tampa didžiausia alkoholio sektoriaus lietuviško kapitalo grupe Baltijos regione. Ji vienija įmones ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje. Konkurencijos tarybos sprendimu, sustiprėjusi grupė turės atsisakyti kai kurių gerai žinomų produktų gamybos – tarp jų „Bobelinės“, „Pelynų trauktinės“, degtinės „Gera“ ir kitų.

Nepigus kalėdinis apsipirkimas

Visi jaučia, kad artėja Kalėdos, todėl „MG group" padarė nepigų kalėdinį apsipirkimą, – sakė D.Mockus.

D.Mockaus teigimu, sandorio priežastis yra paprasta: „Visi jaučia, kad artėja Kalėdos, todėl „MV Group“ padarė nepigų kalėdinį apsipirkimą. Tai trečias kartas, kai mes bandome įsigyti „Alitą". Bandėme prieš 11 metų privatizuojant įmonę. Antrasis kartas buvo prieš 3 metus.“

Pasak jo, „Alita“ išgyveno skirtingus laikotarpius. Dabar ji jungiasi prie finansiškai stiprios grupės. „Jei lygintume situacijas prieš dvejus metus ir dabar, tai „Alitos“ situacija žymiai pagerėjusi. Šiuo metu „Alitos“ grupė yra kylanti grupė", – kalbėjo D.Mockus.

Aurimo Šrubėno nuotr./Ekskursijos akimirka
Aurimo Šrubėno nuotr./Ekskursijos akimirka

Verslininkas plačiau nekomentavo „Alitos“ ateities, nes priminė, kad bendrovė yra kotiruojama biržoje, todėl visa svarbia informacija pirmiausiai reikia pasidalinti su akcininkais.

Tačiau D.Mockus neslėpė, kad nerimą kelia nesibaigę teisminiai procesai, kuriuose dalyvauja „Alita“: „Turime ne vieną „dovanėlę“. Tai ir privatizavimo procesas, ir teisminiai procesai Serbijoje. Mes prisiėmėme visas pasekmes ir visi bylinėjimaisi tampa mūsų galvos skausmu.“

Susitelks į eksportą

„MV Group" rinkodaros vadovas Algirdas Čiburys teigė, kad šis sandoris reiškia grupės siūlomų produktų portfelio plėtrą: „Jį pasipildome silpnesnių gėrimų palete. Taip pat mūsų komandą papildo labai stiprūs putojančių vynų ekspertai, kurių iki šiol neturėjome.“

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Iš kairės: Darius Mockus, Algirdas Čiburis, Vaidas Mickus
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Iš kairės: Darius Mockus, Algirdas Čiburys, Vaidas Mickus

Jis pabrėžė, kad didžiausias dėmesys bus skirtas naujiems produktams ir eksporto didinimui. Pavyzdžiui, Lenkijoje „Stumbro“ degtinė yra trečia iš visų į Lenkiją importuojamų degtinių.

„Alita“ stipriųjų gėrimų nebegamins

Atsisakome tam tikrų „Alitos“ prekės ženklų Lietuvos rinkoje. Įsipareigojome rasti jiems pirkėjų, – teigė A.Čiburys.

A.Čiburys taip pat užsiminė, kad grupė aktyviai ieško pirkėjų kai kuriems „Alitos“ prekių ženklams: „Šiuo metu rinka labai konkurencinga. Stengiamės konkuruoti ne kaina, bet inovatyviais ir kokybiškais gėrimais. Tai sutampa su „Alitos“ strategija.

Vartotojai keičiasi, stiprėja konkurencija. Vieni ženklai pasiteisina, kiti ne. Tai nuolatinis procesas. Atsisakome tam tikrų „Alitos“ prekės ženklų Lietuvos rinkoje. Įsipareigojome rasti jiems pirkėjų.“

Pasak jo, degančių investicijų neprireiks. Abi gamyklos labai gerai prižiūrėtos. Darbuotojų atleidinėti taip pat nesiruošiama.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Vaidas Mickus
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Vaidas Mickus

Įmonių grupės „Alita“ generalinis direktorius Vaidas Mickus nurodė, kad tik 2 proc. visos bendrovės produkcijos sudarė stiprieji gėrimai. Tarp jų „Ledo degtinė“, „Karaliaus Mindaugo degtinė“, „Gera degtinė“, „Bobelinė“, „Pelyno trauktinė“ ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius