Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujojo ūkio ministro ambicija: Lietuva – visos Rytų Europos startuolių rojus

Ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius neslepia savo ambicijų. Jis nori, kad Lietuva taptų ne tik Baltijos šalių, bet visos Rytų Europos startuolių rojumi. Kaip tą darys? Pažiūrės, ką daro Latvija, ir padarys geriau.

„Mano noras ir mano mintis, tikiuosi, kad sulauksiu jam palaikymo, tikrai daug vilčių dedu į kolegas Seime – darysiu viską, kad pavasario sesijoje ar kitais metais būtų pateiktas įstatymų rinkinys, kuriuo būtų siekiama, kad Lietuva taptų ne tik Pabaltijo, bet ir Rytų Europos startuolių rojumi“, – viešėdamas 15min studijoje pirmadienį sakė ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius.

Paklaustas, kaip tą darys, M.Sinkevičius aiškino, kad pirmiausia pasidairys į kaimynus.

„Latvija kalba apie mokesčius, mes pasižiūrėsime, ką daro jie, ir kaip padaryt dar geriau, kad būtume geriausi. Sugebėsime pasiūlyti maksimalią naują naudą, nes turime ir norime tapti startuolių rojumi, kito kelio čia nėra“, – sakė M.Sinkevičius.

Prie Lietuvos finansų vairo stojęs Vilius Šapoka, panašu, išlaidauti neleis, tačiau M.Sinkevičius tiki, kad atsiperkantiems projektams pinigų gauti iš finansų ministro pavyks.

„Pinigų dalykams, kurie atsiperka, kurie kuria pridėtinę vertę, bus rasta. Daug sunkiau rasti pinigų, kurie neatsiperka, kurių nauda yra neapibrėžta. Investuoti į tai, kas kuria darbo vietas, mokesčius, valstybė yra pajėgi. Vilius Šapoka, tikiuosi, kad palaikys šitoj vietoj. Čia ne subsidija“, – kalbėjo M.Sinkevičius.

Kaip kitas dvi prioritetines kryptis jis įvardijo eksporto skatinimą ir tiesioginių užsienio investicijų pritraukimą.

Lietuvos banko analitikai pirmadienį ryte nubrėžė kiek miglotas Lietuvos eksporto galimybes. Eksportas kitais metais daug priklausys nuo susijusių rinkų, o eksportuojančių įmonių konkurencingumui smarkiai kerta spartus darbo užmokesčio augimas (LB prognozuoja jį kitais metais kilsiant 5,7 proc.).

Tačiau M.Sinkevičius apie eksportą kalba su optimizmu.

„Eksporto kreivės lietuviškų prekių auga. Pesimistinių gaidų visada buvo. Ir Lietuvos bankų pasitarime buvo numatytas eksporto augimas 3 proc. Bus naudojamos ir gyvenimo patikrintos priemonės – parodos, išvažiavimai. (…) Kalbėsimės, kad verslas, norintis eksportuoti, kai yra neapibrėžtumų, kad valstybė galėtų iki 90 proc. garantijas suteikti. Tai bus papildomas saugumas norintiems eksportuoti, ne kažkokiems super dideliems gamintojams“, – M.Sinkevičius pabrėžė, kad eksporto skatinimui bus naudojamos ir senos, patikrintos priemonės, ir ieškoma naujų būdų.

15min studijoje jis taip pat kalbėjo, kad skatins tiesioginių užsienio investicijų atėjimą į Lietuvą, kvies netgi įmones-gigantes. Tačiau paklaustas, kaip, pavyzdžiui, galėtų į Lietuvą prisivilioti „Google“, konkretaus atsakymo nepateikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius