-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujosios Zelandijos žiniasklaidos milžinė „Stuff Limited“ parduota už vieną dolerį

Su sunkumais susidūrusi Naujosios Zelandijos žiniasklaidos milžinė „Stuff Limited“ buvo parduota pagal išpirkimo sandorį už simbolinį vieną Naujosios Zelandijos dolerio (0,61 JAV dolerio) mokestį, pirmadienį paskelbė grupės savininkė, australų įmonė „Nine Entertainment“.
JAV doleriai
JAV doleriai / 123rf.com nuotr.

„Nine Entertainment“ pranešė, kad „Stuff Limited“ generalinė direktorė Sinead Boucher įsigijo įmonę, valdančią populiariausią Naujosios Zelandijos naujienų svetainę „stuff.co.nz“ ir tokius laikraščius kaip Velingtono „The Dominion Post“ ir „The Christchurch Press“.

„Tikimasi, kad „Stuff Limited“ pardavimas bus baigtas iki gegužės 31 dienos“, – Australijos vertybinių popierių biržai pateiktame pareiškime teigė „Nine Entertainment“.

S.Boucher, kuri pradėjo dirbti laikraštyje „The Christchurch Press“ žurnaliste 1993 metais ir didžiąją savo karjeros dalį praleido įmonėje, teigė, kad „Stuff Limited“ tai bus „naujas amžius“.

Vieno dolerio kaina rodo sunkumus, su kuriais susiduria Naujosios Zelandijos žiniasklaidos sektorius, nes COVID-19 pandemija sumažino pajamas, kurias ir taip jau apkarpė tokios pasaulinės interneto milžinės kaip „Facebook“ ir „Google“.

Pagrindinė „Stuff Limited“ varžovė „New Zealand Media and Entertainment“ NZME jau anksčiau buvo patekusi perėmimo už vieną dolerio pasiūlymą, tačiau bendrovė jį atmetė.

Tiek „Stuff Limited“, tiek NZME paprašė darbuotojų pritarti atlyginimų mažinimui dėl pandemijos sukelto nuosmukio. Pati NZME jau atleido 200 darbuotojų.

„Nine Entertainment“ įsigijo „Stuff Limited“ tuomet, kai 2018 metų pabaigoje perėmė bendrovės savininkę, Australijos laikraščių grupę „Fairfax Media“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius