Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujuoju „Infobalt“ vadovu paskirtas Mindaugas Ubartas

Šiandien, spalio 14 d., pradeda dirbti naujasis Lietuvos informacinių ir ryšių technologijų asociacijos „Infobalt“ vadovas. Juo paskirtas ilgametę patirtį telekomunikacijų sektoriuje sukaupęs Mindaugas Ubartas.
Mindaugas Ubartas
Mindaugas Ubartas / Asmeninio archyvo nuotr.

M.Ubartas nuo 2017-ųjų vadovavo bendrovės „Telia Lietuva" Verslo klientų padaliniui. Prieš tai yra dirbęs tuomečiame „Lietuvos telekome", vėliau dirbo „Bitė Lietuva" ir „Tele2" padaliniuose Lietuvoje, Estijoje bei Kazachstane. Taip pat kelerius metus vadovavo Tadžikijos mobiliojo ryšio bendrovei „Tcell", kuri priklausė „Telia Company" grupei.

„Informacinės technologijos yra pamatas, kuris užtikrina veiklos efektyvumą, o tai skatina konkurencingumą. Efektyvus verslas, valdymas bei veikla būtini kuriant konkurencingą šalį ir auginant žmonių gerovę. „Infobalt“ vienija aukštą pridėtinę vertę kuriančius verslus, inovacijų kūrėjus, technologijų diegėjus. Telkia jų intelektinį bei gamybinį potencialą, prisideda prie šalies įmonių ir pačios šalies konkurencingumo didinimo. Todėl vertinu man suteiktą galimybę pasitelkti sukauptą vietinę bei tarptautinę patirtį plečiant informacinių technologijų naudojimą Lietuvos rinkoje ir didinant IT produktų eksportą", – teigia M.Ubartas.

Šiais metais asociacija mini 25-erių veiklos metų jubiliejų. Jos siekis – sukurti geriausias sąlygas informacinių ryšių ir technologijų rinkos augimui.

„Per šį laikotarpį „Infobalt“ tikslai ir vizija nuosekliai vystėsi, todėl nuolatinis atsinaujinimas yra asociacijos genetinio kodo dalis, – teigia asociacijos prezidentas Giedrius Markevičius. – Labai vertinu, kad M.Ubartas sutiko priimti iššūkį tęsti mūsų organizacijos ir viso sektoriaus transformaciją, nes tik nuolatinis tobulėjimas įgalins mus išnaudoti augantį skaitmeninės ekonomikos indėlį į mūsų šalies ekonomiką. Esu įsitikinęs, kad M.Ubarto vizija, patirtis bei lyderystė paskatins dar efektyvesnę mūsų narių veiklą versle ir į ją aktyviai įsitrauks daugiau narių bei ekspertų. Neabejoju, kad nauja energija padės mūsų komandai dar labiau išaugti, sustiprėti ir kartu nuveiksime daugiau."

„Infobalt“ asociacijoje yra apie 170 narių, narių grupių skaičius šiuo metu siekia 11. Grupės suformuotos pagal sektoriaus aktualijas, tokias kaip verslo aplinkos gerinimas, eksportas, kibernetinis saugumas, „fintech", ketvirtosios pramonės revoliucija, švietimo ir žmogiškieji ištekliai, duomenų centrai. Asociacijoje taip pat veikia klasteris „Digital Lithuania". Narių grupėms perduodama teisė priimti sprendimus, o asociacijos administracijos atsakomybės sukoncentruotos į grupių ar valdybos suformuotų poreikių įgyvendinimą ir išorinį pozicijų atstovavimą.

Asociacija taip pat rengia periodines skaitmeninės ekonomikos apžvalgas, IRT specialistų pasiūlos ir paklausos tyrimus, kartu su „Global Shapers" Vilnius HUB nariais inicijuoja mentorystės programą „Women Go Tech".

Iki šiol „Infobalt“ ketverius metus vadovavo Paulius Vertelka. Jam pasitraukus, asociacija organizavo viešą konkursą. Sprendimą dėl naujojo direktoriaus paskyrimo priėmė INFOBALT valdyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius