Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujuoju „Nissan“ vadovu paskirtas Makoto Uchida

Naujuoju Japonijos automobilių gamintojos „Nissan“ vadovu paskirtas 53 metų Makoto Uchida, kuris šiuo metu eina „Nissan“ vyriausiojo viceprezidento, taip pat Kinijos valstybinės automobilių gamintojos „Dongfeng“ prezidento pareigas, pranešė „Nissan“.
„Nissan“
„Nissan“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiame poste Makoto Uchida pakeis dabartinį generalinį direktorių Hiroto Saikawa, kuris rugsėjį priėmė sprendimą atsistatydinti.

Naujajam „Nissan“ vadovui teks išspręsti nemažai rimtų problemų, su kuriomis susiduria automobilių gamintoja, įskaitant sumažėjusį pelną. Be to, jam teks restruktūrizuoti verslą ir spręsti daugybės skandalų, tame tarpe ir skandalo dėl buvusio „Nissan“ generalinio direktoriaus Carloso Ghosno įtariamų nusižengimų, pasekmes.

„Nissan“ direktorių valdyba taip pat paskyrė dabartinį „Mitsubishi“ administracijos direktorių Ashwani Gupta „Nissan“ administracijos direktoriumi. Jo pavaduotoju tapo „Nissan“ vyresnysis viceprezidentas Jun Seki.

Naujieji bendrovės pareigūnai pradės eiti pareigas ne vėliau kaip nuo 2020 metų sausio 1 dienos, rašoma bendrovės pranešime spaudai.

„Direktorių valdyba padarė išvadą, kad Makoto Uchida yra tinkamas lyderis, kuris sugebės plėtoti verslą“, – pareiškė bendrovė.

„Nissan“ direktorių valdyba tikisi, kad naujasis vadovas „sutelks dėmesį į verslo atkūrimą ir įmonės atgaivinimą“.

Makoto Uchida mokėsi Kioto Došišos universiteto teologijos fakultete, o į „Nissan“ perėjo 2003 metais iš bendrovės „Nissho Iwai“ ir nuo 2018-ųjų vadovauja „Nissan“ padaliniui Kinijoje.

Kaip ir daugelis kitų automobilių gamintojų, „Nissan“ laiko Kinijos rinką viena svarbiausių – pastaraisiais metais Kinijoje gauta beveik trečdalis bendrovės veiklos pelno.

Ankstesnis „Nissan“ vadovas Hiroto Saikawa atsistatydino rugsėjo 16 dieną, kilus skandalui dėl per didelio darbo užmokesčio.

Kaip buvo pranešama, „Nissan“ atliktas auditas atskleidė, kad Hiroto Saikawa ir keletas kitų bendrovės vadovų gavo per didelį atlyginimą, nei leidžiama pagal nustatytas taisykles, susijusias su atlygio programa, kurioje aukščiausių vadovų atlyginimas yra susietas su bendrovės akcijų vertės didėjimu per tam tikrą laikotarpį.

Audito metu paaiškėjo, kad Hiroto Saikawa gavo 47 mln. jenų (443 tūkst. JAV dolerių) per didelį darbo užmokestį.

Hiroto Saikawa pripažino, kad išmokų suma buvo per didelė, tačiau neigia dalyvavęs schemoje, kuri leido išpūsti atlyginimą. Jis taip pat pažadėjo grąžinti dalį atlygio.

Hiroto Saikawa postą užėmė atstatydinus C.Ghosną, kuris yra kaltinamas netinkamu „Nissan“ gauto darbo užmokesčiu deklaravimu bei bendrovės lėšų pasisavinimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius