Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neleista importuoti natūralaus mineralinio vandens „Borjomi“ siuntos iš Gruzijos

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad, vykdydama importuojamų iš trečiųjų šalių maisto produktų kontrolę, Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba neleido importuoti 62 tūkst. litrų gazuoto natūralaus mineralinio vandens „Borjomi“ iš Gruzijos dėl neteisingo ženklinimo.
Boržomio mineralinio vandens buteliai
„Borjomi“ mineralinio vandens buteliai

Atlikus natūralaus mineralinio vandens „Borjomi“ partijos laboratorinius tyrimus Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute nustatyta, kad vandenyje esantis fluorido (F-) kiekis 0,76±0,02 mg/l neatitinka gamintojo deklaruojamo 3,0–4,5 mg/l kiekio.

Pagal sveikatos apsaugos ministro įsakymu patvirtintų Natūralaus mineralinio vandens oficialiojo pripažinimo Lietuvos Respublikoje nuostatus, toleruotinos gaunamo natūralaus mineralinio vandens cheminės sudėties gamtinių koncentracijų vertės gali svyruoti 20 proc. Minėtoje mineralinio vandens siuntoje reali fluorido koncentracija nuo deklaruojamos skyrėsi beveik 4 kartus.

Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba įmonei importuotojai UAB „IDS Borjomi Europe“ nurodė visą natūralaus mineralinio vandens „Borjomi“ siuntą sunaikinti arba grąžinti tiekėjui.

Įmonės atstovai tvirtina, kad tai tik klaida.

„Ženklinant etiketes įvyko klaida: vieno iš šalutinių elementų normatyvai nebuvo tikslūs. Pats vanduo atitinka visus Lietuvos ir Europos Sąjungos įstatymus ir reglamentus. Mes analizuojam šį klausimą ir išsiaiškinsim situaciją kartu su Valstybine maisto ir veterinarijos tarnyba“, – teigia „IDS Borjomi Europe“ rinkodaros vadovė Ieva Semerikovaitė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius