Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepaisant „Galaxy Note 7“ skandalo, „Samsung“ pelnas šoktelėjo 50 proc.

Pietų Korėjos kompanijos „Samsung“ – didžiausios pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintojos – pelnas ketvirtąjį praėjusių metų ketvirtį šoktelėjo 50 proc., nepaisant kilusio skandalo dėl brokuotų „Galaxy Note 7“ telefonų atšaukimo ir paskesnio gamybos nutraukimo.
„Samsung Galaxy Note 7“
„Samsung Galaxy Note 7“ / Pauliaus Grinkevičiaus nuotr.

Bendrovė antradienį pranešė, kad jos veiklos pelnas praėjusių metų spalio-gruodžio mėnesiais, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, išaugo 50,2 proc. iki 9,22 trln. vonų (7,9 mlrd. JAV dolerių).

Grynasis pelnas padidėjo 120 proc. iki 7,09 mlrd. vonų.

Pelno prieaugiui „daugiausia įtakos turėjo komponentų verslas, daugiausia atminties lustų verslas, bei ekranų segmentas“, nurodoma kompanijos pranešime. Pelną padidino ir palankus JAV dolerio kursas.

Analitikai sako, kad atminties lustų kainas skatina auganti jų paklausa tarp Kinijos išmaniųjų telefonų gamintojų, kurie gamina telefonus su didesnės raiškos vaizdo kameromis ir didesne talpa, kad pasivytų konkurentes „Samsung“ ir „Apple“.

Per visus praėjusius metus „Samsung“ apyvarta ūgtelėjo tik 0,6 proc. iki 201,9 trln. vonų. Bet grynasis pelnas padidėjo 19 proc. iki 22,7 trln. vonų, pranešė bendrovė.

„Samsung“ pasiekė gerų rezultatų, nepaisant antrąjį pusmetį nutrauktos „Note 7“ gamybos“, – nurodoma kompanijos pranešime. Tai buvo vienintelis užuomina į „Galaxy Note 7“ skandalą.

Pietų Korėjos bendrovei teko iš viso atšaukti 3,1 mln. „Galaxy Note 7“ telefonų. Pirmadienį kompanija paskelbė oficialias išvadas, kuriose dėl kilusių problemų kaltina brokuotas baterijas.

Skaičiuojama, kad visos atšaukimo išlaidos sieks 5,3 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius