Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Nerijaus Numavičiaus atstovas apie VSD rašte minimą „Vilniaus prekybą“: politikoje nedalyvavome nei tada, nei dabar

VP dešimtuko įkūrėjo Nerijaus Numavičiaus aplinka kol kas nesiima komentuoti naujos į viešumą patekusios Valstybės saugumo departamento (VSD) išslaptintos informacijos. Naujienų portalas delfi.lt skelbia, kad joje figūruoja ir įmonių grupė „Vilniaus prekyba“.
Prie Seimo ketvirtadienį rinkosi protestuotojai, pasisakantys už tai, kad būtų nutraukta LEO LT veikla.
Protestas prieš LEO LT. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„2006-2007 metais įmonių grupės „Vilniaus prekyba“ (VP) akcininkai ir vadovai, siekdami įgyvendinti „Leo LT“ projektą ir tuo pačiu užvaldyti pagrindines Lietuvos energetikos sektoriaus įmones, siekė kompromituoti, pirkti ar kitokiais būdais paveikti šiam projektui nepritariančius ar jam besipriešinančius politikus, institucijų vadovus bei visuomenės veikėjus.

Pasinaudodamas esmine įtaka šalies mažmeninės prekybos bei kituose ūkio sektoriuose, VP grupė siekė daryti neigiamą poveikį kitoms verslo grupėms, kurioms šis sandoris nebuvo naudingas“, – nurodoma VSD parengtoje išslaptintoje informacijoje, kurią skelbia delfi.lt.

Anksčiau Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Vytautas Bakas yra užsiminęs, kad komitetui tiriant verslo grupių įtaką politikams domėtasi „penkiomis-šešiomis pagrindinėmis grupėmis“.

Nerijaus Numavičiaus atstovas Vaidotas Cucėnas sako, kad grupė kol kas nematė VSD pažymos.

„Mes VSD pažymos nematėme, todėl kažką komentuoti detaliai yra sudėtinga, juolab, kad straipsnyje sudėtinga atskirti, kur yra VSD pažymos citatos, o kur žurnalisto nuomonė“, – teigiama V.Cucėno komentare.

Delfi.lt skelbia, kad remiantis VSD informacija, 2006-2007 metais VP rengėsi „atsakomosioms priemonėms“, kurios būtų nukreiptos prieš šiam projektui besipriešinančias verslo grupes ir politikus.

Dabar VP grupės atstovai neigia, kad dalyvauta politikoje. „Galiu tik patvirtinti, kad mes politikoje nedalyvavome nei tada, nei dabar. Komentuoti daugiau nei 10 metų senumo informaciją, norint išsiaiškinti fizinių asmenų tarpusavio bendravimą, kuris galimai vyko, man reikėtų apklausti visus tuo metu buvusius vadovus ir darbuotojus. Juolab kad šiuo metu daugelis jų yra nutraukę ne tik darbinius, bet ir asmeninius santykius“, – teigė atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius