Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nerijus Numavičius: „Mindaugas Marcinkevičius sąmoningai meluoja“

Turtingiausias Lietuvos verslininkas ir pagrindinis „Vilniaus prekybos“ (VP) grupės akcininkas Nerijus Numavičius Mindaugo Marcinkevičiaus įvardintas itin agresyvaus mokesčių planavimo schemas vertina kaip sąmoningą melą.
Nerijus Numavičius
Nerijus Numavičius / Lukas Balandis / BNS nuotr.

 M.Marcinkevičius 15min.lt teigė, jog „VP grupės“ akcininkai faktiškai apmokestinami 0,6 proc. pajamų mokesčio tarifu, o per galimas mokesčių vengimo schemas grupė per 10 metų galimai išvengė mokesčių už 720 mln. Lt.

Nė vienu iš atvejų piniginės lėšos ar kitoks įmonių turimas turtas nebuvo išmokėtas akcininkams jokiomis formomis. Visos lėšos liko įmonėse, išskyrus tą dalį, kuri buvo išmokėta dividendais, sumokant mokesčius, – teigė N.Numavičius.

N.Numavičiaus advokatės Olgos Petroševičienės 15min.lt atsiųstuose atsakymuose tokie teiginiai vadinami sąmoningu melu ir agresyvia M.Marcinkevičiaus pasitraukimo iš VP grupės verslo strategija:

„M.Marcinkevičiaus teiginiai apie įmonių reorganizavimais pridengtą dividendų išmokėjimą akcininkams yra sąmoningai melagingi.

Reorganizuojant įmones visuomet būdavo siekiama konkrečių komercinių tikslų. Be to, po reorganizacijų veikiančiose įmonėse išliko tie patys akcininkai tomis pačiomis proporcijomis.

15min.lt nuotr./Galimo mokesčių vengimo schema
15min.lt nuotr./Galimo mokesčių vengimo schema

Naujai įsteigta Liuksemburgo bendrovė „Agile Finance SA“ įgijo mažmeninės prekybos tinklą Ispanijoje, AKSO, UAB investuoja į listinguojamų įmonių vertybinius popierius, LEKSITA, UAB įsigijo ir valdo grupės finansavimo bendrovės akcijas

Nė vienu iš atvejų piniginės lėšos ar kitoks įmonių turimas turtas nebuvo išmokėtas akcininkams jokiomis formomis. Visos lėšos liko įmonėse, išskyrus tą dalį, kuri buvo išmokėta dividendais, sumokant mokesčius.“

Pasak verslininko, naujoms įmonėms atskirtas turtas buvo ir yra naudojamas naujiems verslams steigti, įsigyti bei plėtoti. Pavyzdžiui, naujai įsteigta Liuksemburgo bendrovė „Agile Finance SA“ įgijo mažmeninės prekybos tinklą Ispanijoje, AKSO, UAB investuoja į listinguojamų įmonių vertybinius popierius, LEKSITA, UAB įsigijo ir valdo grupės finansavimo bendrovės akcijas ir pan.

„Teiginiai apie tai, kad minėtais reorganizavimais akcininkams buvo neva išmokėti dividendai paslėpta forma, yra visiškai nepagrįsti. Šiuos teiginius vertiname kaip tikrovės neatitinkančius pramanus, kuriais sąmoningai daroma žala grupės įmonėms, ir į juos bus reaguojama įstatymų nustatyta tvarka“, – nurodė N.Numavičiaus atstovė.

Ieškinio nebijo

Nerijus Numavičius jau kurį laiką piktnaudžiauja teisinėmis priemonėmis norėdamas daryti man spaudimą, – teigė M.Marcinkevičius.

M.Marcinkevičius 15min.lt teigė nebijantis savo teiginių pagrįstumo aiškintis teisme: „Šis būsimas ieškinys manęs nenustebino – tai tik viena iš nedaugelio man pareikštų pretenzijų.

Užuot pateikęs informaciją apie grupės veiklą, Nerijus Numavičius jau kurį laiką piktnaudžiauja teisinėmis priemonėmis norėdamas daryti man spaudimą.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Mindaugas Marcinkevičius
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Mindaugas Marcinkevičius

Teismai jau ne kartą panaikino man prašomas pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones – turto areštą. Manau, kad netrukus bus atmesti ir patys, įskaitant ir šį, neabejoju būsimąjį, ieškiniai.

Mano nuogąstavimus patvirtina ir šiandien paskelbti VMI tyrimo rezultatai. Keista, kad daug klausimų visgi lieka neatsakyti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius