Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nestle“ žada mažinti druskos, cukraus ir sočiųjų riebalų kiekį produktuose

„Nestle Baltics“ prisijungė prie Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) iniciatyvos gerinti maisto produktų kokybę. Pagal pasirašytą bendradarbiavimo susitarimą, bendrovė įsipareigojo savo produktuose mažinti druskos, cukraus ir sočiųjų riebalų kiekį.
„Nestle“ šokoladukai
„Nestle“ šokoladukai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasirašytame susitarime atstovybė Lietuvoje laikysis didžiausio pasaulyje maisto produktų koncerno „Nestle“ įsipareigojimo iki 2020 metų pabaigos visuose gaminiuose druskos kiekį sumažinti 5 proc., o cukraus ir sočiųjų riebalų – po 10 procentų ir taip atitikti visuotines mitybos rekomendacijas.

Atsižvelgdama į Pasaulinės sveikatos organizacijos rekomendacijas, „Nestle“ 2014-2016 m. 8 proc. sumažino pridėtinio cukraus kiekį beveik 2 tūkst. produktų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius