-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nesulaukta nė vieno prašymo pirkti „Snoro“ grupei priklausančią „Finastą“

Lietuvos bankas (LB) teigia nesulaikęs nė vieno prašymo dėl nacionalizuoto bankrutuojančio komercinio banko „Snoras“ grupei priklausančio banko „Finasta“ pirkimo.
Finasta
Finasta / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kol kas nesulaukėme nė vieno prašymo dėl, pavyzdžiui, “Finastos„ pirkimo, ir tai mane labai stebina. Kartais susidaro įspūdis, kad potencialūs pirkėjai kažko laukia, nors aš neįsivaizduoju, ko. Juk efektyviausia procesų imtis kartu: dėl bendrovės įsigijimo šnekėtis su bankroto administratoriumi ir tuo pat metu tvarkyti formalias procedūras, kurių reikia norint gauti Lietuvos banko sutikimą“, „Snoro“ žlugimo metinių išvakarėse interviu dienraščiams „Vilniaus diena“ ir „Kauno diena“sakė LB valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

Pasak V.Vasiliausko, „Snoro“ įtaka galėtų siekti iki 0,5 proc. šalies bendrojo vidaus produkto, tačiau šiuo metu matyti, kad poveikis buvo gerokai mažesnis.

Jis pabrėžė, kad užuot pakursčiusi gyventojų baimes ir paskatinusi gyventojus masiškai atsiimti indėlius iš bankų, „Snoro“ griūtis esą tik padidino pasitikėjimą finansų sistema Indėlių apimtis šiuo metu pasiekusi aukštumas.

V.Vasiliausko teigimu, naujausi spalio duomenys rodo, kad indėlių sumos bankuose pranoko sumą, fiksuotą iki „Snoro“ griūties, ir apskritai pasiekė aukštumas visos šalies istorijos kontekste.

Aot LB vadovo, pastaruoju metu gana daug dėmesio reikalauja kredito unijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius