-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nesutarianti su „Žinijos“ draugija „Sarkozy“ kavinė liko be elektros ir vandens

Prašymas patikslinti išrašytą sąskaitą už paslaugas tapo priežastimi, privertusia bent kuriam laikui uždaryti barą pačiame Vilniaus centre. Su tokia problema teigia susidūrę kavinės-parduotuvės „Sarkozy“ darbuotojai, pirmadienį Vilniaus gatvėje nuomojamose patalpose neradę nei elektros, nei vandens. Iš savivaldybės nuomojamos patalpos yra tame pačiame pastate, kaip ir „Žinijos“ draugija, tad abi šios įstaigos turi bendrų patalpų, bendrus elektros, vandens įvadus, tačiau tarpusavyje nesutaria. Draugijos vadovė tvirtina, kad tokiu būdu kavinė bando išsisukti ir nesumokėti už tai, už ką mokėti privalo – elektros energiją.
Sidrinė „Sarkozy“
„Žinijos“ draugijos pastatas, kuriame įsikūrusi sidrinė „Sarkozy“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Kavinė Vilnius

Kaip 15min.lt sakė vienas iš kavinės savininkų Mantas Titas Urbonas, pirmadienį buvo sumanyta surengti nedidelę tvarkymosi talką, tačiau atėjus į nuomojamas patalpas nepavyko nei elektros įsijungti, nei vandens rasti. Ir viskas, kaip tvirtina M.T.Urbonas, tik todėl, kad jie nesutinka sumokėti už paslaugas, kurių šiose patalpose negauna, bet „Žinija“ nuolat reikalauja už tai mokėti.

Prašė peržiūrėti sąskaitą

„Paskambinome draugijos pirmininkei ir paprašėme normaliai perskaičiuoti sąskaitą, nes buvo mums prirašę už bendrų patalpų priežiūros darbus, kurių niekas nevykdo. Patys remontą daromės, perdažome, stiklus valome, jeigu spyna sugenda – ją taisome. Jie nieko tokio nedaro, bet prašo pinigų. Anksčiau prašydavo, kad sumokėtume už valymą, nors pirmo aukšto holą visada valydavome patys, bet vis tiek turėdavome sumokėti 100 Lt už valymą, nors valytojos praktiškai nematydavome“, – pasakojo kavinės savininkas.

Anot M.T.Urbono, kovoti dėl, jų nuomone, nesąžiningai išrašomų sąskaitų jiems tenka nuolat. Todėl kavinės savininkai kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybę ir merą Artūrą Zuoką, prašydami pagalbos bendraujant su „Žinijos“ draugija. Jiems žadėta perrašyti sutartį, pagal kurią išjungti elektrą ar vandenį kavinei nebūtų galima.

Tačiau kol kas situacija yra tokia, kokia yra.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Sidrinės „Sarkozy“ savininkas Mantas Titas Urbonas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Sidrinės „Sarkozy“ savininkas Mantas Titas Urbonas

„Pati „Žinijos“ draugija nuomoja patalpas, apie 1000 kv. metrų, o veiklos beveik nevykdo arba vykdo minimaliai, mokesčių Vilniaus biudžetui nemoka. O mes mažiukai, mokesčius mokam, mokame nuompinigius“, – skundėsi „Sarkozy“ vienas vadovų.

Įspėjimo, kad gali likti be elektros ir vandens, „Sarkozy“ atstovai sako sulaukę tik tokio, jog buvo pareikalauta apmokėti atsiųstą sąskaitą. Į tai M.T.Urbonas tvirtina atsakęs prašymu sąskaitą patikslinti. Atsakymo nebesulaukė, tačiau neteko ir vandens tiekimo. Elektra pirmadienį po kelių valandų atsirado.

Naudojasi, bet nenori mokėti?

Tačiau „Žinijos“ draugijos vadovė Tatjana Simaškienė apie situaciją kalba visiškai kitaip. Jos teigimu, bendrovė „Šimtas obuolių“, kuri ir valdo šią kavinę, įsikūrusi Vilniaus savivaldybei priklausančiose patalpose, o pastaroji „nepadarė savo namų darbų“.

„Savivaldybė išnuomojo patalpas kavinei „Sarkozy“ išdavę tik leidimą naudotis plotu, bet neįrengę atskirų tiek vandens, tiek elektros įvadų. Kadangi mes esame panaudos gavėjai, ant mūsų kabo visi įvadai – ir vandens, ir elektros, ir visa kita. Mes negalime niekaip sutarti su bendrovės „Šimtas obuolių“ savininku, kad kompensuotų mūsų patirtas išlaidas“, – teigė T.Simaškienė.

Anot „Žinijos“ draugijos vadovės, paslaugas kavinė gauna, tad turėtų ir susimokėti už jas, dabar nemokama nei už elektrą, nei už vandenį. Skola, pasak T.Simaškienės, dabar susikaupė už tris mėnesius ir siekia daugiau nei tūkstantį litų, o ne pelno siekiančiai organizacijai, kokia ir yra „Žinijos“ draugija, tai didelė suma.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Žinijos“ draugija
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Žinijos“ draugija

Tikina atjungę tik elektrą

Direktorė tvirtina siuntusi priminimus ir prašymus sumokėti, taip pat – ir už bendro naudojimo patalpų valymą, kurias būtina kompensuoti „Senamiesčio ūkiui“.

„Mes nesugebame su „Šimtas obuolių“ savininku M.T.Urbonu net sutarti dėl to, kad jis galų gale pasirašytų su mumis sutartį, pagal kurią mes galėtume turėti teisinius svertus tą elektrą išjungti. Sutarties projektai atmetami, dabar esame ignoruojami, negalime net patikrinti, kaip jie savavališkai prisijungė elektros energiją, iš kokių įvadų tą elektrą ima. Gaunasi, kad mes nieko nežinome, o už viską turime mokėti“, – teigė T.Simaškienė.

„Žinijos“ draugijos vadovės teigimu, M.T.Urbonas ignoruoja ir Vilniaus savivaldybės raginimus pasirašyti sutartį dėl atskirų tiek elektros, tiek vandens įvadų, būtų atskirta ir bendro naudojimo plotų priežiūra. Ši sutartis, T.Simaškienės tvirtinimu, buvo parengta gegužę, bet M.T.Urbonui neįtiko – jis esą neatvyko į savivaldybę pasirašyti tą sutartį.

Tačiau „Žinijos“ draugijos vadovė neigia, kad kavinei buvo išjungtas vandens tiekimas – anot jos, draugija neturi tokių galimybių, tebuvo išjungta elektra. Beje, pastarosios tiekimas nebuvo atnaujintas, kaip tvirtina T.Simaškienė, M.T.Urbonas tai padarė pats.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius