Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neteisėto Latvijos statybų kartelio dalyvių statybos projektų sąraše – ir Rygos pilis

Latvijoje demaskuotas neteisėtas statybų kartelis buvo sudaręs sutartis dėl tokių statybos projektų, kaip Rygos pilis, Latvijos universiteto Akademinis centras, Kovos su korupcija biuro (KNAB) pastatas, Liepojos kalėjimo pastatas ir kt., parodė Konkurencijos tarybos paskelbtas pirmasis su kartelio byla susijusių objektų sąrašas.
Rygos pilis po gaisro
Rygos pilis po gaisro / TVNET nuotr.

Sąraše išvardyti iš viso 77 statybos projektai, įskaitant kelis projektus Rygoje, taip pat projektus kituose Latvijos miestuose. Sąraše nurodytos ne tik švietimo ir kultūros įstaigos, bet ir sporto centrai, ligoninės, pramoniniai parkai, gyvenamieji namai, prekybos centrai ir kiti objektai.

Latvijos konkurencijos tarybos atstovė Ieva Šmitė per antradienį surengtą spaudos konferenciją pranešė, kad šalyje atskleisto statybų kartelio nariai dalyvavo mažiausiai 70 pirkimų, kurių bendra vertė siekė 686 989 991 eurą.

Konkurencijos taryba, remdamasi KNAB pateiktomis garso įrašų transkripcijomis, padarė išvadą, kad statybos bendrovių atstovai 2015–2018 metais surengė 12 susitikimų – mažiausiai tris per metus, – kuriuose aptarė, kokiomis sąlygomis pasiskirstys pirkimus.

Susitikimuose buvo paminėta iš viso apie 90 pirkimų, iš jų 70 pavyko nustatyti.

Konkurencijos taryba dešimčiai kartelio dalyvių skyrė baudų, kurių bendra suma siekia 16 652 927 eurus.

Statybų kartelyje dalyvavo „Skonto būve“, „Latvijas energoceltnieks“, „Velve“, „Arčers“, „Rere būve“, „Re & Re“, „RBSSKALS būvvadiba“, „Abora“, „LNK Industries“ ir „Merks“. „RBSSKALS būvvadiba“ jau buvo likviduota, todėl šiai bendrovei bauda nebuvo skirta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius