-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netekus Baltarusijos trašų užsakovų, smuko „Ferteksos transporto“ pajamos

Verslininko Igorio Udovickio šeimos valdoma krovinių pervežimo bendrovė „Ferteksos transportas“ pernai neteko didelių Baltarusijos kalio trąšų gamintojų užsakymų, ir tai turėjo neigiamos įtakos jos veiklai. Trąšų krovos užsakovo funkcijas Klaipėdos uoste iš įmonės perėmė Birių krovinių terminalas. 
Traktorius
Traktorius / 123rf.com

„2017 metais nutrūko tiesioginiai sutartiniai santykiai su „Belaruskalij“ ir „Belorusskaja kalijnaja kompanija“, kurios daugelį metų buvo pagrindinės „Ferteksos transporto“ paslaugų užsakovės. Birių krovinių terminalas tapo pagrindine paslaugų, susijusių su birių ir pakuotų trąšų ekspedijavimo ir logistika Klaipėdos uoste, užsakove. Dėl tokių vidinių pokyčių, susijusių su veiklos reorganizavimu, sumažėjo ir įmonės veiklos pajamos“, – rašoma įmonės metiniame pranešime.

„Ferteksos transporto“ apyvarta pernai, palyginti su 2016 metais, sumažėjo 46,3 proc. iki 35,304 mln. eurų, ji uždirbo 2,208 mln. eurų grynojo pelno – 3,4 karto mažiau, nurodoma Registrų centrui pateiktoje ataskaitoje.

„Ferteksos transporto“ frachtavimo paslaugų pajamos pernai padidėjo 13,5 proc. iki 258,4 mln. eurų, dar 5,9 mln. eurų gauta iš ekspedijavimo paslaugų. Pernai ženkliai krito įmonės krovimo darbų ir konteinerių krovimo paslaugų pajamos – pernai jų gauta atitinkamai 581,8 tūkst. ir 368,3 tūkst. eurų, o 2016 metais – atitinkamai 26,9 mln. eurų ir 13,6 mln. eurų.

Bendrovės ikimokestinis pelnas 3,5 karto iki 2,6 mln. eurų. Praėjusių metų pabaigoje įmonė turėjo sukaupusi 19,7 mln. eurų nepaskirstytojo pelno.

„Ferteksos transportas“ teikia birių ir pakuotų trąšų ekspedijavimo per Klaipėdos uostą paslaugas. 80 proc. įmonės akcijų valdo I. Udovickis, likusią dalį – Olga Udovickaja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius