Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Nissan“ kietojo „Brexit“ atveju gali iškelti iš JK „Qashqai“ ir „Juke“ modelių gamybą

Japonijos automobilių gamintoja „Nissan Motor“ svarsto galimybę iškelti „Qashqai“ ir „Juke“ modelių gamybą iš Didžiosios Britanijos, jeigu šalis iš Europos Sąjungos (ES) išstos be sutarties.
„Nissan“
„Nissan“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Qashqai“ modelio gamyba gali būti perkelta į Ispaniją, rašo agentūra „Bloomberg“, remdamasi informuotais šaltiniais. Į užsienį taip pat gali būti perkelta „Juke“ modelio gamyba.

Jeigu šių modelių gamyba bus perkelta, „Nissan“ gamykla galiausiai gali būti uždaryta, rašo britų verslo dienraštis „The Financial Times“.

„Nissan“ gamykla Sanderlande yra didžiausia automobilių gamykla Didžiojoje Britanijoje.

„Nissan“ atsisakė komentuoti šiuos žiniasklaidos pranešimus.

Tačiau bendrovė pakartotinai paragino Didžiosios Britanijos vyriausybę aiškiai nurodyti, kokie bus būsimi Londono ir žemyninės Europos dalies prekybos santykiai.

„Nissan“ taip pat paragino vyriausybę stengtis užtikrinti „tvarkingą ir subalansuotą“ išstojimą iš ES, kuris nepakenktų prekybai.

Šių metų vasarį „Nissan“ pareiškė, jog dėl neapibrėžtumo dėl Didžiosios Britanijos ir ES prekybos santykių po „Brexit“ atsisakys visureigių „X-Trail“ gamybos Sanderlande.

O kovo mėnesį bendrovė paskelbė nutrauksianti „Infiniti“ markės automobilių gamybą savo Didžiosios Britanijos gamykloje.

Didžiosios Britanijos premjeras Borisas Johnsonas trečiadienį pareiškė pateiksiantis Briuseliui „kompromisinius“ planus dėl „Brexit“ sutarties, bet dar kartą perspėjo, kad Jungtinė Karalystė yra pasirengusi šio mėnesio pabaigoje palikti Europos Sąjungą be jokio susitarimo, nors tai gali sukelti ekonomikos sumaištį.

Sakydamas baigiamąją kalbą per savosios Konservatorių partijos metinį suvažiavimą B. Johnsonas pabrėžė, kad naujaisiais planais bus siekiama išspręsti nesutarimus, kaip turi būti užtikrinama, jog siena tarp Airijos ir Šiaurės Airijos po „Brexit“ išliktų atvira.

„Tai yra JK kompromisas“, – premjeras sakė delegatams šiaurės vakariniame Mančesterio mieste ir išreiškė viltį, kad ES lyderiai „tai supranta ir padarys savą kompromisą“.

Vis tik jis pažymėjo, kad jeigu taip nenutiks, Britanija išstos iš ES spalio 31-ąją – „kad ir kas nutiktų“.

Išstojimas be sutarties „visiškai nėra baigtis, kurios mes siekiame. Tačiau leiskit jums pasakyti, mano draugai, kad tai baigtis, kurai esame pasiruošę“, pareiškė B. Johnsonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius