-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nissan“ Londonui gamins elektrinius taksi

Laimėjęs konkursą aprūpinti naujais taksi automobiliais Niujorką, koncernas „Nissan“ nusitaikė ir į Londoną – laimėjo konkursą ir čia: gamins ir būsimus elektrinius Londono taksi.
„Nissan“ Londonui gamins elektrinius taksi.
„Nissan“ Londonui gamins elektrinius taksi. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Londonas Taksi

„Ponios ir ponai, štai naujasis „Nissan`o“ taksi Londonui“, – taip gana kukliai Londone buvo pristatytas naujasis Londono taksi, kurį gamins japonų koncernas „Nissan“. Tai yra itin sėkmingo „Nissan“ sukurto mikroautobuso NV200 versija, specialiai perdaryta, kad būtų panašesnė į tradicinį Londono taksi, kurių dabar važinėja du modeliai – tradicinis TX4 ir didesnis, kurį gamina „Mercedes Benz“.  

„Vairuotojai nori tokios mašinos, kuri atrodo kaip taksi, kad žmonės ją atpažintų, nes mūsų verslas ir yra, kad žmonės, stovintys gatvėje, suprastų, jog tai taksi, o ne kažkas kita. Būtent to mes ir norime: tradicinės išvaizdos, kad žmonės ją atpažintų ir pakeltų ranką, o mes uždirbtume pragyvenimui. Tai pat mums reikia atsparumo, patikimumo. Be to, gerai, kad tai masinės gamybos mašina, tik pritaikyta mūsų skoniui ir Londono rinkai“, – tvirtina Licencijuotų taksi vairuotojų asociacijos gen. sekretorius Steve`as McNamara.

„Nissan“ planuoja šių metų pabaigoje jau pradėti gaminti ir elektrinę NV200 taksi automobilio versiją.

„Aišku, mes domimės pasaulio miestais, ir mūsų aistra yra taksi – kaip būdas transformuoti tai į elektrinio transportavimo sistemą. Tai turi kažkur prasidėti ir mūsų strategija – pradėti garsiausiuose pasaulio miestuose ir galiausiai pereiti prie elektros“, – aiškina „Nissan“ viceprezidentas Andy Palmeras.

Kol kas naujasis Londono taksi turės modernų pusantro litro benzininį variklį. Beje, su šiuo modeliu „Nissan“ laimėjo kontraktą pakeisti 13 tūkstančių Niujorko taksi, bei gamins taksi automobilius Tokijo metropoliui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius