Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nissan“ neketina atsisakyti gamyklos Meksikoje, nepaisant D. Trumpo grasinimų

Japonijos automobilių gamintoja „Nissan“ ketvirtadienį pranešė neketinanti keisti savo planų dėl naujos gamyklos Meksikoje, nepaisant Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo kritikos, kurios susilaukė konkurentė „Toyota dėl savo gamyklos Meksikoje.
Naujoji „Nissan Micra“
„Nissan Micra“ / „Nissan“ nuotr.

„Nissan“ ir „Daimler“ 2015 metais pradėjo gamyklos statybas centrinėje Meksikos dalyje ir ketina investuoti maždaug 1 mlrd. JAV dolerių. Čia bus gaminami bendrovėms priklausančių „Infiniti“ ir „Mercedes-Benz“ prekių ženklų automobiliai. „Nissan“ skelbia, kad viskas vyksta pagal planą ir jau šiais metais naujojoje gamykloje ketinama pradėti gamybą.

Japonų kompanija Meksikoje turi dar kelias gamyklas, kuriose per metus pagamina daugiau nei 800 tūkst. automobilių.

„Viskas vyksta pagal planą , ir mes ketiname ten finansinių metų pabaigoje pradėti gaminti savo naujus „Infiniti“ automobilius“, – ketvirtadienį spaudos konferencijos metu sakė „Nissan“ viceprezidentas Jojis Tagawa.

Kiek anksčiau ketvirtadienį Japonijos automobilių dalių gamintoja „Nisshinbo Holdings“ ketvirtadienį pranešė atsisakiusi Meksikos, kaip galimos vietos savo naujai gamyklai, po to, kai naujasis JAV prezidentas Donaldas Trumpas sukritikavo Japonijos automobilių gamintoją „Toyota“ dėl jos planų statyti gamyklą Meksikoje.

„Toyota“ pareiškė neketinanti keisti savo planų dėl Meksikos, tačiau taip pat pranešė ketinanti JAV investuoti 600 mln. JAV dolerių ir vienoje iš Amerikoje esančių savo gamyklą sukurti 400 darbo vietų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius