-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nissan“ pasmerkė C.Ghosno pabėgimą, kurį pavadino „nepaprastai apgailėtinu“

Japonijos automobilių gamintoja „Nissan“ antradienį pasmerkė savo buvusį vadovą Carlosą Ghosną už pabėgimą, kurį pavadino „nepaprastai apgailėtinu“, ir pažadėjo nenutraukti teisinių pastangų patraukti jį atsakomybėn.
„Nissan“ vadovas Carlosas Ghosnas
„Nissan“ vadovas Carlosas Ghosnas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

C.Ghosnas Japonijoje buvo apkaltintas finansiniais nusižengimais ir, kol laukė teismo, buvo paleistas už užstatą. Tačiau gruodžio 29 dieną jis iš Japonijos pabėgo į Libaną.

Jo pabėgimas, kuris aiškiai buvo kruopščiai suplanuotas, papiktino Japonijos pareigūnus, tačiau C.Ghosnas teisinosi, kad jo teismas Japonijoje nebūtų sąžiningas.

„Nissan“ antradienį paskelbė pranešimą, kuriame nurodė, jog C.Ghosno pabėgimas „pažeidžiant paleidimo už užstatą sąlygas yra veiksmas, kuriuo yra paniekinama Japonijos teisinė sistema. „Nissan“ mano, jog tai yra nepaprastai apgailėtina.“

Bendrovė pažymėjo, jog, atlikusi „patikimą ir išsamų vidaus tyrimą“ ji rado „nenuginčijamų C.Ghosno netinkamo elgesio įrodymų“.

„Bendrovė ir toliau imsis atitinkamų teisinių veiksmų, kad patrauktų C. Ghosną atsakomybėn už žalą, kurią jo netinkamas elgesys padarė „Nissan“, rašoma pranešime.

C.Ghosnas tvirtina, kad jam pareikšti kaltinimai yra susiję su nepatenkintų „Nissan“ vadovų ir Japonijos vietos pareigūnų sąmokslu, kuris buvo suregztas prieš jo planus glaudžiau integruoti Japonijos automobilių gamintoją ir jos aljanso partnerę, Prancūzijos bendrovę „Renault“.

C.Ghosnas ketina trečiadienį Beirute surengti spaudos konferenciją, per kurią jis yra pažadėjęs išsamiau papasakoti apie šį „sąmokslą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius