Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nokia“ antrojo ketvirčio pelno rodikliai pranoko lūkesčius

Belaidžio ir fiksuoto ryšio tinklo įrangos gamintoja „Nokia“ ketvirtadienį pranešė, kad antrojo ketvirčio pelnas viršijo analitikų lūkesčius dėl didelės 5G technologijos paklausos ir pagerėjusio pagrindinių verslo padalinių konkurencingumo.
„Nokia“
„Nokia“ / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Nokia Pelnas

Bendrovė pranešė, kad balandžio–birželio mėnesiais jos grynasis pelnas siekė 585 mln. eurų (597 mln. JAV dolerių), palyginti su 539 mln. eurų prieš metus.

Grynosios akcininkams tenkančios pajamos išaugo 9 proc. ir sudarė 582 mln. eurų, palyginti su 532 mln. eurų prieš metus.

„Nokia“ pardavimai išaugo 11 proc. ir siekė 5,9 mlrd. eurų.

Generalinis direktorius Pekka Lundmarkas teigė, kad bendrovė „fiksavo dar vieną pelningą ketvirtį“ ir pridūrė, kad jam ypač malonu matyti, jog dviem pagrindiniams „Nokia“ verslo padaliniai – mobiliojo ryšio tinklų ir tinklų infrastruktūros padaliniams – gerai sekėsi.

„Mūsų nuolatinės investicijos į technologijų lyderystę ir konkurencingumą duoda rezultatų. Esame įsitikinę, kad šiais metais augsime visus metus“, – kalbėjo P. Lundmarkas vaizdo pranešime, paskelbtame „YouTube“ po pajamų ataskaitos paskelbimo.

„Nokia“ kartu su Švedijos „Ericsson“, Kinijos „Huawei“ ir Pietų Korėjos „Samsung“ yra viena pagrindinių 5G – naujausios kartos plačiajuosčio ryšio technologijos – tiekėjų pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius