-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nokia“ pirmąjį ketvirtį fiksavo pelną

Suomijos telekomunikacijų milžinė „Nokia“ ketvirtadienį pranešė pirmąjį ketvirtį uždirbusi pelno, kurį paskatino didesnė nei tikėtasi 5G gaminių paklausa, tačiau išlaikė atsargią prognozę dėl perspektyvų 2021 metais.
„Nokia“
„Nokia“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Nokia Pelnas

Sausio–kovo mėnesiais bendrovė uždirbo 261 mln. eurų grynąjį pelną.

Pernai tuo pačiu laikotarpiu bendrovė fiksavo 117 mln. eurų siekusius nuostolius.

Pajamos ūgtelėjo 3,3 proc. ir siekė 5,08 mlrd. eurų, viršydamos analitikų lūkesčius, skaičiavusius, kad pirmojo ketvirčio pardavimai sieks maždaug 4,7 mlrd. eurų.

„Metus pradėjome tvirtai, fiksuodami didelius grynuosius pardavimus, veiklos maržą ir pinigų srautus“, – pažymėjo bendrovės vadovas Pekka Lundmarkas.

„Mane ypač džiugino spartus pardavimų augimas visame mūsų Tinklų infrastruktūros padalinyje, kurią lemia didėjantis naujos kartos ryšio poreikis“, – teigė jis.

Trečia pagal dydį pasaulyje 5G tinklų tiekėja „Nokia“ stengiasi neatsilikti nuo varžovės iš Švedijos „Ericsson“ bei varžovės iš Kinijos „Huawei“.

Praėjusiais metais „Nokia“ prarado svarbią sutartį su JAV bendrove „Verizon“ Pietų Korėjos milžinės „Samsung“ naudai, o tai turės įtakos 2022 metų prognozei.

Stiprus pirmasis ketvirtis „suteikia „Nokia“ daugiau jėgų investuoti ir pasivyti savo varžoves“, naujienų agentūrai AFP pažymėjo Šiaurės šalių investicijų tyrimų bendrovės „Inderes“ analitikas Mikaelis Rautanenas.

Kovo mėnesį P. Lundmarkas paskelbė, kad įmonė atsisakys iki 10 tūkst. darbo vietų – maždaug 11 proc. savo darbo jėgos, įgyvendindama didelės apimties sąnaudų mažinimo programą, o sutaupytos lėšos bus skirtos moksliniams tyrimams ir plėtrai.

Remdamasi pirmojo ketvirčio rezultatais, „Nokia“ teigė, kad išlaiko 20,6–21,8 mlrd. eurų pardavimų prognozę šiais metais ir tikisi, kad pasieks „aukštesnę 7–10 proc. prognozuojamos maržos ribą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius