Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nordcurrent Group“ sklaido abejones dėl grėsmės veiklos tęstinumui, planuoja augimą

Nuostolingai pernai dirbusi seniausia žaidimų kūrimo kompanija Lietuvoje „Nordcurrent Group“ neigia abejones dėl veiklos tęstinumo ir skelbia apie planuojamą pajamų ir pelno didėjimą.
„Nordcurrent“ biuras Vilniuje
„Nordcurrent“ biuras Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 1 Nordcurrent

Abejones dėl veiklos tęstinumo gali kelti praėjusių finansinių metų pabaigoje trumpalaikį turtą 5,7 mln. eurų viršiję trumpalaikiai įsipareigojimai, teigiama Registrų centrui pateiktose metinės veiklos ataskaitose, tačiau vadovybė ramina, jog tokios grėsmės nėra, nes turima užtektinai turto likvidumui užtikrinti.

„Nors egzistuoja esminis neapibrėžtumas, galintis sukelti didelių abejonių dėl grupės gebėjimo tęsti veiklą, tačiau
vadovybė yra tvirtai įsitikinusi, kad ji nesusidurs su likvidumo problema, nes turi pakankamai valdomo trumpalaikio turto, kad galėtų tęsti savo veiklą 2022 metais ir laikosi valdymo planų, susijusių su veiklos rezultatų gerinimu“, – rašoma metiniame pranešime.

„Nordcurrent Group“ pajamos pernai buvo 63 mln. eurų – 20 proc. didesnės nei 2020 metais (52,4 mln. eurų), bendrovė patyrė 1,5 mln. eurų nuostolį, kai 2020 metais jos grynasis pelnas siekė 7,5 mln. eurų. Aiškinama, kad tokį rezultatą lėmė praėjusiais metais padidėjusios reklamos sąnaudos.

„Nuostolį lėmė 2021 metais vykdytos marketingo ir reklamos kampanijos, kuriomis galutiniams vartotojams buvo reklamuojami nauji žaidimai ir atnaujintos esamų žaidimų versijos“, – teigiama pranešime.

Kaip veiklos tęstinumo garantas pateikiamas ir šių metų liepą vienintelio „Nordcurrent Group“ akcininko – Sergejaus ir Michailo Trofimovų kontroliuojamos bendrovės „Nordcurrent Holdings“ – išduotas raštas, liudijantis apie jo paramą.

„Vienintelis akcininkas 2022-ųjų liepos 7 dieną išdavė paramos raštą, kuriame nurodė, kad rems bendrovę tiek, kiek tai būtina, kad būtų užtikrintas veiklos tęstinumas mažiausiai vienerius metus“, – nurodė įmonė.

Praėjusių metų pabaigoje grupė buvo išnaudojusi 2,9 mln. eurų kredito limito banko sąskaitoje, kurio maksimalus limitas yra 3 mln. eurų – jo grąžinimo terminas yra rugpjūčio 17-oji, tačiau jį tikimasi pratęsti.

Vadovybė planuoja, kad šiemet grupės pajamos augs iki 92 mln. eurų, o pelnas iki mokesčių viršys 10 mln. eurų.

„Planuojama, kad esamų žaidimų pajamos išliks panašiame lygyje, o naujų žaidimų, kurie buvo sėkmingai
įvesti į rinką 2021 ir 2022 metais, pardavimo pajamos didės, taip pat atitinkamai išaugs reklamos pajamos“, – teigė įmonė.

„Nordcurrent Group“ kontroliuoja keturias bendroves – po dvi Lietuvoje ir Ukrainoje, jose pernai dirbo 202 darbuotojai. Dėl Rusijos sukelto karo į pavojų patekę darbuotojai Ukrainoje buvo evakuoti ir dirbo Lietuvoje arba Lenkijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius