Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nordea“ akcininkai pritarė banko būstinės perkėlimui į Helsinkį

„Nordea“ akcininkai absoliučia balsų dauguma pritarė didžiausio Šiaurės šalių regiono banko būstinės perkėlimui iš Stokholmo į Helsinkį, kuris yra euro zonoje, tad bankas pateks į Europos bankų sąjungą. Už perkėlimą Stokholme įvykusiame metiniame susirinkime pasisakė 97 proc. banko akcininkų, pranešė „Nordea“.
Nordea
Nordea / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Jeigu viskas vyks pagal planą ir jeigu atitinkamos abiejų šalių institucijos duos leidimą, tikimės užbaigti perkėlimą iki 2018 metų spalio 1 dienos“, – agentūrai AFP pareiškė banko atstovas spaudai Claesas Eliassonas.

Apie norą pasitraukti iš Stokholmo „Nordea“ pareiškė 2017 metų rugsėjį, po to, kai Švedijos vyriausybė paskelbė, jog bankams taikomas specialusis mokestis, kuriuo siekiama apsaugoti šalį nuo būsimos finansų krizės, bus padidintas beveik 40 procentų.

Švedija nėra euro zonos narė, o „Nordea“ nori „vienodų sąlygų su Europos konkurentais“, tuomet paaiškino banko valdybos pirmininkas Bjornas Wahlroosas.

Nuo 2008 metų finansų krizės Švedijos bankai privalo mokėti įnašus į specialiai sukurtą fondą, kuriame kaupiamos lėšos bus naudojamos bankų ar finansų įstaigų, jeigu jos žlugtų, gelbėjimui.

Perkėlęs būstinę į Suomiją, „Nordea“ pateks į Europos bankų sąjungą, kuri buvo sukurta po 2010 metų euro zonos skolų krizės.

Didžiausi šios sąjungos valstybių narių bankai yra prižiūrimi Europos Centrinis Banko (ECB). Be to, bankai moka įnašus į bendrą fondą, kuriame kaupiamos lėšos bankų gelbėjimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius