Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Norfa“ gėrimų pirkėjus verčia mokėti užstatą ir už tą tarą, kurios taromatai nepriima

Jeigu primokėjus dešimties euro centų užstatą už „Norfos“ parduotuvėje perkamą vandens arba gaiviojo gėrimo buteliuką, vėliau jums jo nepavyksta grąžinti į taromatą, neskubėkite keikti naujosios užstato sistemos. Pasirodo, daug prekybos tinklo „Norfa“ pirkėjų jau kurį laiką verčiami palengvinti savo pinigines labiau negu reikėtų ir sumokėti užstatą už tarą, kurios neįmanoma grąžinti.
Lietuvoje pradeda veikti taromatų sistema
Lietuvoje pradeda veikti taromatų sistema / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Į 15min kreipęsi skaitytojai piktinosi tuo, kad „Norfa“ apgauna nemažai žmonių, nes priverčia juos sumokėti taros mokestį net ir tais atvejais, kuomet jos negalima grąžinti.

„Nusipirkus gėrimų, už tarą priskaičuojamas piniginis užstatas 10 euro centų, nors tara nėra depozitinė ir už ją negalima atgauti užstato. Tai vyksta visoje šalyje, daugybė apgautų žmonių. Daug žmonių skundų interneto forumuose“, – 15min pranešė skaitytojas Evaldas.

„Norfa“ nuotr./Elektrėnuose atidarytas prekybos centras „Norfa“
„Norfa“ nuotr./Prekybos centras „Norfa“

„Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryliškis neneigė, kad klientai priversti sumokėti ir už tą tarą, kurios vėliau neįmanoma grąžinti, tačiau iš karto puolė atsiprašinėti visų pirkėjų ir aiškinti, esą taip nutiko dėl techninės klaidos.

„Dabar yra tas pereinamasis laikotarpis, kuomet prekiaujama ir depozitine, ir nedepozitine tara, įvyksta nesklandumų, dėl jų atsiprašome pirkėjų. Prekių ir brūkšninių kodų labai daug, perprogramuojant kompiuterius pasitaiko tam tikrų nesklandumų“, – aiškino D.Ryliškis.

„Įvyksta klaidelių, nesklandumų, viską reikia perdaryti“, – sakė „Norfos“ atstovas.

Tačiau „Norfos“ atstovas patikino, kad pirkėjams padaryti nuostoliai yra kompensuojami ir jie nepagrįstai nuskaičiuotus pinigus gali atsiimti.

„Grąžiname (pinigus už užstatą) arba kokią prekę padovanojame, individualiai žiūrime, kompensuojame žmogui nuostolius“, – sakė D.Ryliškis.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius