Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Norfa“ išlieka atlyginimų lyderė ir viršijo 1600 eurų – siūlo konkurentams lenktynes

Suskaičiavus kovo mėn. darbo užmokesčių medianą paaiškėjo, kad „Norfa“ yra didžiausius atlyginimus Lietuvoje mokantis prekybos centras. Neatskaičius mokesčių šios parduotuvės darbuotojai vidutiniškai gauna 1633,52 eur. Valdybos pirmininkas Dainius Dundulis pasidžiaugė tokiu rezultatu ir kvietė konkurentus palenktyniauti būtent šioje srityje.
Verslininkas Dainius Dundulis
Verslininkas Dainius Dundulis / 123rf.com ir 15min nuotr.

Rinkos lyderiai

Palyginus ir įvertinus didžiųjų Lietuvos prekybos centrų darbuotojams mokamus atlyginimus, paaiškėjo, kad rinkos lyderis šiuo aspektu yra „Norfos“ mažmeninės prekybos tinklas. 1633,52 Eur tiek vidutiniškai (neatskaičius mokesčių) parduotuvėse per kovą uždirbo „Norfa“ darbuotojai.

Atlyginimai „į rankas“ vidutiniškai siekia 1046 Eur, o tai, pasak D.Dundulio, lyginant su praėjusių metų kovu 20,5 proc. daugiau.

Paprašytas pakomentuoti sektoriaus atlyginimus, „Norfos“ valdybos pirmininkas tikino, kad didžiausias atotrūkis nuo vienų iš konkurentų siekia net per 50 proc. „Jeigu lygintume penkis didžiausius šalies prekybos centrus, tai nuo mažiausiai mokančio mūsų atlyginimų vidurkis skiriasi apie 55 proc. – didesnis. O palyginti su artimiausi konkurentu – prekybos centu, pagal atlyginimus esančiu antroje vietoje, tai jį lenkiame apie 15–18 proc.“, – komentavo D.Dundulis.

Naujausiais „Sodros“ duomenimis, pagal atlyginimų medianą „Norfos mažmena“ penktą mėnesį iš eilės lyderiauja tarp visų mažmeninių parduotuvių tinklų Lietuvoje. Sausio mėnesį darbuotojų, draudžiamų visą kalendorinį mėnesį, pajamų mediana siekė kiek daugiau nei 1420 eurų, vasario mėn. – 1403 eurų, o praėjusiu šventiniu laikotarpiu, t. y. gruodį ir lapkritį atitinkamai buvo 1455 ir 1428 eurai.

Pasiūlymas palenktyniauti

„Norfos mažmena“ lieka ištikima stabiliai didinamų atlyginimų politikai, o „Norfos“ prekybos tinklai visada pasižymėjo ne tik žemomis kainomis, bet ir vienu didžiausiu darbo užmokesčiu tarp didžiųjų prekybos tinklų. Pasak bendrovės valdybos pirmininko, darbuotojų atlyginimai nėra fiksuoti, jie priklauso nuo darbo rezultatų, kurie apskaičiuojami pagal specialias formules – kuo efektyviau dirbsi, tuo didesnis bus atlyginimas.

Anot D.Dundulio, nors laikai nėra patys lengviausi, mat infliacija juntama visur, darbuotojų efektyvumas, investicijos į tai, leidžia kelti atlyginimus. Valdybos pirmininkas tikisi, kad „Norfa“ tvirtai šiuo aspektu dominuojanti prieš konkurentus sugebės tą lyderystę išlaikyti ir toliau.

„Džiugu, kad esame pirmi, ir nors kiti prekybos tinklai mėgsta sakyti, kad moka didžiausius atlyginimus, skaičiai rodo ką kita. Kviečiu konkurentus palenktyniauti, – sako „Norfos mažmenos“ valdybos pirmininkas D.Dundulis.

Pasak „Norfos“ vadovo, įmonė tvirtai apsisprendusi ir toliau didinti darbo užmokestį, nors laikai ir nėra ramūs. Kalbant apie prekybos sektoriuje gaunamas atlygius, vis dar yra kur pasitempti, darbo užmokestis turi didėti nuolatos.

Pavyzdžiui, Vokietijoje vidutinis prekybos centre dirbančio žmogaus atlygis apie 1400 eurų į rankas.

„Atlyginimus reikia dar didinti, bet galime sakyti, kad esame teisingame kelyje. Tačiau tam, kad ir toliau sėkmingai būtų galima didinti darbo užmokestį prekybos sektoriuje dirbantiems žmonės, būtinas ir konkurentų indėlis. Reikia, kad visas prekybos sektorius žengtų koja kojon ir konkurencinės sąlygos būtų vienodos“, – teigia D.Dundulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius