-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Norfos” savininkas D.Dundulis: STT klausė, kiek parėmiau krepšinio komandą „Lietuvos rytas“

Prekybos tinklą „Norfa“ valdančios bendrovės „Rivona“ savininkui Dainiui Dunduliui teko aiškintis, kokiomis sumomis remia Vilniaus krepšinio komandą „Lietuvos rytas“. Prekybos bendrovėje apsilankę STT agentai išsinešė kai kuriuos dokumentus, o D.Dundulis apklaustas specialiuoju liudytoju. „Norfos“ savininkas davė interviu 15min.
Dainius Dundulis
Dainius Dundulis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

STT pranešė turinti įtarimų, kad „Norfos“ vadovų paprašytas „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupės vadovas ir akcininkas G.Vainauskas paprašė partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderio europarlamentaro Rolando Pakso padaryti poveikį Aplinkos ministerijos, kurią valdo jo partija, pareigūnams, kad šie leistų veikti „Norfos“ prekybos centrui Prienuose.

STT turi duomenų, kad G.Vainauskas už tai R.Paksui pasiūlė didelės vertės kyšį. 

G.Vainauskui pareikšti įtarimai dėl prekybos poveikiu, o R.Paksas, kaip ir D.Dundulis, apklausti specialiaisiais liudytojais.

– Ar jūs pažįstate poną Rolandą Paksą?

– Esu su juo susitikęs tik kartą, o Gedvydą Vainauską pažįstu, nes remiame „Lietuvos ryto“ komandą. Man žinia apie STT tyrimą dėl prekybos poveikiu buvo kaip perkūnas iš giedro dangaus. Mes apskritai politikoje nedalyvaujame. Ne tas lygis, kad prašytume ko nors pagalbos dėl parduotuvės „Norfos“.

– Leidimą naudoti pastatą išdavė komisija, tačiau dabar statybų inspekcija abejoja, ar tai buvo padaryta teisėtai.

– Tai irgi labai keista girdėti. Tai tas pats, kas skirti vaistus ir po to sakyti, kad vaistai blogi. Mes esame pastatę daug objektų, pats esu statybininkas, žinau, kaip rengiami dokumentai ir leidimai. Esame daug parduotuvių pastatę, tad labai keista girdėti abejones dėl leidimo.

Gal jiems politiškai reikia kam nors įsiteikti, aš nežinau. Bet jokių parašų mes nepadirbinėjome.

Aš tikrai nelaksčiau ir neprašiau, kad kas nors man padėtų. Ir juo labiau neprašiau pagalbos Gedvydo Vainausko.

– Ar tiesa, kad STT aplankė ir jus?

– Taip, buvo atėję pareigūnai ir paėmė kai kuriuos dokumentus. Tačiau mes juos patys galėjome pristatyti, jei būtų paprašę. Mes daug kam teikiame dokumentus, jei kas paprašo, kokios nors institucijos. Tai yra vieša. Teikiame dokumentus ne tik STT, bet ir Valstybinei mokesčių inspekcijai.

Administratorė sakė, kad STT agentai grubiu būdu paėmė dokumentus.

– Kuo domėjosi STT agentai?

Aš tikrai nelaksčiau ir neprašiau, kad kas nors man padėtų. Ir juo labiau neprašiau pagalbos Gedvydo Vainausko, – sakė D.Dundulis.

– Jie klausė, kokiomis sumomis remiame „Lietuvos ryto“ krepšinio komandą, kodėl remiame. Man tai priminė istoriją prieš 15 metų, kai atėjo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) agentai. Tada teko uždaryti penkias parduotuves.

Tada pajutau konkurentų prieskonį. Dabar gyvename jau kitais laikais, bet visa šita istorija man – kaip perkūnas iš giedro dangaus. Ten minimos pavardės žmonių, kurių nepažįstu. Ar ir dabar konkurentų kvapas? To nekomentuosiu.

– Tačiau su politikais juk tenka jums susitikti.

– Kodėl negali verslininkai prieiti prie kokio nors politiko ar valdininko? Nes tada jis bus apkaltintas nežinia kuo, nebūtais dalykais. Bet iš ko gyvena valstybė? Kuo geriau verslui, tuo geriau valstybei. Juk nuo to, kaip sekasi verslui, priklauso ir įdarbintųjų skaičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius