Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
04 02

Valstybė skiria 500 eurų mokymuisi, bet ne visi randa, ką rinktis: „Likau taip ir nesupratusi“

Šių metų pradžioje startavusiai suaugusiems skirtų mokymų platformai „Kursuok.lt“ gyventojai turi pastabų. Norintieji įgyti žinių ir pasinaudoti valstybės skiriamu 500 eurų finansavimu mokymuisi tiesiog neranda, ką pasirinkti. „Likau taip ir nesupratusi“, – 15min sakė Viktorija.
kursuok.lt
Kursuok.lt tinklalapis / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

„Gyventojų aktyvumas džiugina – sausio pabaigoje visuomenei atvėrus „Kursuok.lt“ platformą ji pirmuosius 4 tūkst. užsiregistravusiųjų pritraukė per mėnesį“, – rezultatais patenkinta švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Agnė Kudarauskienė.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, norėdama paskatinti suaugusius mokytis, kuria individualių mokymosi paskyrų sistemą ir „Kursuok.lt“ platforma yra jos dalis.

Ši platforma vienija mokymo paslaugų teikėjus. Nurodoma, kad ji atvira visiems suaugusiems, norintiems įgyti daugiau žinių, pasitobulinti. Į mokymosi programas gali registruotis ir dirbantieji, ir nedirbantys, turintieji ir neturintieji aukštojo išsilavinimo ar profesinės kvalifikacijos.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Agnė Kudarauskienė
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Agnė Kudarauskienė

Visgi tie, kurie nesiruošia už mokymus mokėti iš savo kišenės ir norėtų pasinaudoti valstybės skiriamais 500 eurų mokymuisi, turi būti dirbantys suaugusieji, turintys aukštąjį išsilavinimą ar profesinę kvalifikaciją. Kiti už mokslus turės visą sumą mokėti patys.

A.Kudarauskienės duomenimis, šiuo metu užsiregistravusių mokymams yra apie 4,7 tūkst., o jau pasirašiusių mokymosi sutartis – daugiau kaip 3,6 tūkst. gyventojų. Apie 500 žmonių mokymus jau spėjo ir pabaigti.

Tačiau pasigirsta ir skundų, kad mokymo programų skaičius menkas, o pasirinkimas skurdus. „Net Vilniuje tokių kursų nėra, labai keista“, – paminėjo viena iš pašnekovių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje