Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegija gali skirti 9,6 mln. eurų baudą „Grindr“ už neteisėtą dalijimąsi duomenimis

Populiariosios pažinčių programėlės „Grindr“ operatorei Norvegijoje gresia rekordinė 100 mln. kronų (9,6 mln. eurų) bauda už neteisėtą dalijimąsi vartotojų duomenimis su trečiosiomis šalimis, antradienį pranešė Norvegijos duomenų apsaugos tarnyba.
Norvegijos vėliava
Norvegijos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Programa, kurią jos kūrėjai pristato kaip „didžiausią pasaulyje socialinių tinklų programą, skirtą homoseksualams, biseksualams, translyčiams ir vadinamiesiems queer asmenims“, kaltinama rinkodaros tikslai dalijusis savo vartotojų GPS koordinatėmis, vartotojų profilių duomenis ir tuo, kad vartotojai naudojasi „Grindr“.

„Mūsų preliminari išvada yra ta, kad „Grindr“ be teisinio pagrindo dalijosi vartotojų duomenimis su daugybe trečiųjų šalių“, – sakoma Duomenų apsaugos tarnybos generalinio direktoriaus Bjorno Eriko Thono pranešime.

Pasak institucijos, tai pažeidžia Europos Sąjungos Bendrąjį duomenų apsaugos reglamentą, kuris reikalauja gauti atitinkamą vartotojų sutikimą.

Dėl šios priežasties „Grindr“ gali būti skirta bauda, siekianti maždaug 10 proc. bendrovės pasaulinės apyvartos, arba apie 9,6 mln. eurų. Tokio dydžio bauda Norvegijoje dar nebuvo skirta.

Norvegijos vartotojų taryba, pateikusi pirminį teisinį skundą prieš „Grindr“, pasveikino šį pranešimą kaip „istorinę pergalę ginant duomenų privatumą“.

„Grindr“ gali užginčyti sprendimą iki vasario 15 dienos.

Minėti bendrovės nusižengimai galėjo būti įvykdyti iki 2020 metų balandžio mėnesio, iki kol programa pakeitė vartotojų sutikimų gavimo sąlygas.

2020 metų sausio mėnesį Norvegijos vartotojų taryba pateikė teisinius skundus dėl „Grindr“ ir dar penkių programų, įskaitant „Twitter“ valdomą „MoPub“, dėl asmens duomenų apsaugos taisyklių pažeidimo.

Kiti skundai vis dar yra nagrinėjami, pranešė Duomenų apsaugos tarnyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius