Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Norvegijos „Signicat“ įsigijo elektroninių pasirašymo sprendimų teikėją „Dokobit“

Norvegijos elektroninių tapatybės sprendimų teikėjas „Signicat“ už neskelbiamą sumą įsigijo Lietuvos elektroninių pasirašymo sprendimų teikėją „Dokobit“.
Mokesčiai
Mokesčiai / 123RF.com nuotr.

Šis sandoris, kuris įgyvendintas bendradarbiaujant su advokatų kontoromis „Ellex Valiunas“, „Sorainen“ ir „Wikborg Rein“, leis sustiprinti abiejų bendrovių pozicijas Baltijos ir Skandinavijos šalyse bei siekti rinkos lyderio pozicijos Europoje, teigiama „Dokobit“ pranešime.

„Sparčiai visoje Europoje besiplečiančioje el. parašo rinkoje norint išlikti konkurencingais, ypač svarbu veikti greitai. Net ir turint reikiamų žinių bei resursų, produkto pateikimo rinkai laikas yra vienas svarbiausių veiksnių, galinčių nulemti kompanijos sėkmę bei ateities perspektyvas. Mūsų tikslas visada buvo užkariauti Europą, o kartu su „Signicat“ tai galėsime padaryti kur kas greičiau“, – pranešime sakė „Dokobit“ vadovas Gintas Balčiūnas.

Pasak jo, „Dokobit“, išnaudodami didelę „Signicat“ jau turimų elektroninių tapatybės priemonių įvairovę, savo jėgas galės sutelkti ne į elektroninių tapatybės, o į inovatyvių elektroninių pasirašymo sprendimų vystymą.

„Dokobit“ elektroninio pasirašymo sprendimai ir toliau veiks tuo pačiu prekių ženklo pavadinimu.

„Įsigiję „Dokobit“ galėsime pasiekti sparčiai augančią Europos el. parašo rinkos dalį, kuri iki šiol nebuvo išnaudota, ir pastiprinsime komandą išskirtiniais talentais. Kartu sieksime tapti vieninteliu verslams reikalingu el. tapatybe paremtų sprendimų teikėju, užtikrinančiu sklandų ir saugų skaitmeninį bendravimą su klientais visoje Europoje“, – pranešime teigė „Signicat“ generalinis direktorius Asgeras Hattelis (Asgeras Hatelis).

„Dokobit“ pardavimo pajamos pernai išaugo 61,4 proc. iki 2,118 mln. eurų, bendrovės grynasis pelnas padidėjo 9,7 proc. iki 307,5 tūkst. eurų. Registrų centro duomenimis, iki šiol vienintelė įmonės akcininkė buvo „Dokobit Technologies“, kurią valdė keturių fizinių asmenų grupė.

„Signicat“ pajamos pernai augo 75 proc. iki 42 mln. eurų, bendrovė, kaip ir „Dokobit“, yra vienas iš nedaugelio į Europos Sąjungos (ES) sąrašą įtrauktų kvalifikuotų patikimumo užtikrinimo paslaugų teikėjų. Šiemet „Signicat“ įsigijo dar dvi įmones – Norvegijos „Encap Security“ ir Ispanijos „Electronic IDentification“, pasaulyje pirmaujančią asinchroninio vaizdo atpažinimo paslaugų teikėją, taip sustiprindama savo lyderio pozicijas reguliavimo technologijų – RegTech – rinkoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius