-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 25 /15:54

„NTV Mir Lithuania“ dėl programos retransliavimo sustabdymo ketina kreiptis į teismą

Lietuvai apribojus televizijos kanalo „NTV Mir Lithuania“ dalies programų transliacijas, jo įgaliota atstovė bendrovė „Baltic Media Union“ ketina kreiptis į teismą dėl tų retransliuotojų, kurie visiškai sustabdė programos transliacijas.
Televizorius
Televizorius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Rusija

Lietuvos kabelinės televizijos asociacijos (LKTA) prezidentas Juozas Jurelionis BNS sakė, kad didžioji dalis asociacijos narių sustabdė viso „NTV Mir“ kanalo retransliavimą.

„Kiek žinau, dauguma operatorių sustabdė viso kanalo retransliaciją, nes jie neturi nei teisinių, nei techninių galimybių stabdyti atskirų programų retransliavimo. (...) Kitos įstatymo nuostatos aiškiai pasako, kad retransliuotojas neturi teisės kištis į programą ir jam netgi draudžiama kokius nors pakeitimus retransliuojamoje programoje daryti. Jei nori tokį sprendimą įgyvendinti, tai geriausiai yra visą programą išjungti“, – BNS sakė J.Jurelionis.

Anot jo, 90 ar net daugiau procentų „NTV Mir“ laidų yra pagaminta Rusijoje.

Integruotų telekomunikacijų, IT ir televizijos paslaugų teikėjos „Teo LT“ komunikacijos vadovas Antanas Bubnelis BNS informavo, kad bendrovė „NTV Mir“ kanalo neretransliuoja nuo praėjusio šeštadienio.

„Nuo šeštadienio nakties vykdome teismo sprendimą. (...) Mes vykdome teismo patvirtintą komisijos (LRTK – BNS) sprendimą ir šiuo metu de facto neretransliuojame kanalo, nes šiuo metu jo tinklelyje yra tik Rusijoje pagamintas turinys“, – BNS sakė A.Bubnelis.

Lietuvai apribojus televizijos kanalo „NTV Mir Lithuania“ dalies programų transliacijas, jo įgaliota atstovė bendrovė „Baltic Media Union“ pranešė ketinanti kreiptis į teismą dėl tų retransliuotojų, kurie visiškai sustabdė programos transliacijas.

„Tie kabelinių tinklų operatoriai, kurie visiškai sustabdė kanalo „NTV Mir Lithuania“ retransliaciją, pažeidė Lietuvos radijo ir televizijos komisijos sprendimą, eilę Lietuvos teisės aktų, taip pat vartotojų teises ir sąžiningos konkurencijos taisykles“, – teigiama Latvijoje registruotos „Baltic Media Union“ pranešime spaudai.

Anot kanalo atstovės, dėl retransliuotojų sprendimo visiškai uždrausti „NTV Mir Lithuania“ programos retransliavimą nukentėjusios šalys turi teisę išieškoti patirtą žalą. „Baltic Media Union“ teigia šiuo metu ruošianti ieškinius prieš susitarimo sąlygas pažeidusius kabelinių tinklų operatorius.

Vilniaus apygardos administracinis teismui (VAAT) praėjusią savaitę patenkino Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) prašymą trims mėnesiams apriboti televizijos kanalo „NTV Mir Lithuania“ transliacijas. Draudimas galioja ne Europos Sąjungos (ES) erdvėje sukurtai produkcijai, tad dalis laidų šiuo kanalu ir toliau gali būti rodoma.

LRTK patarėja viešųjų ryšių ir užsienio klausimais Birutė Keršienė BNS sakė, kad programą „NTV Mir“ retransliavo 40 iš 50 šalies retransliuotojų. Anot jos, komisija šiuo metu neturi duomenų, kiek retransliuotojų vykdo teismo sprendimą.

Praėjusią savaitę LRTK pirmininkas Edmundas Vaitiekūnas BNS sakė, kad komisijos sprendimą užtikrinti visi retransliuotojai, tačiau ar „NTV Mir“ transliacijas tik riboti, ar visiškai uždrausti, kiekvienas galės spręsti individualiai.

LRTK „NTV Mir Lithuania“ programos retransliavimą apriboti nusprendė praėjusią savaitę, dėl kovo 11-osios išvakarėse transliuoto dokumentinio filmo „Pasmerktieji. Spąstai grupei „Alfa“, kuriame buvo iškreipiami faktai apie sausio 13-osios įvykius. VAAT patenkino komisijos prašymą ir trims mėnesiams (nuo kovo 22 iki birželio 21 dienos) įpareigojo Lietuvos retransliuotojus sustabdyti programos dalių, sukurtų trečiosiose šalyse, tarp jų ir Rusijoje, retransliavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius