Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nukarūnuota nafta: vertingiausios pasaulio įmonės 2006 ir 2016 metais

Prieš dešimtmetį pati vertingiausia pasaulio įmonė buvo naftos milžinė „Exxon“, o „Microsoft“ buvo vienintelė technologijų įmonė, tuomet bent kiek priartėjusi prie sąrašo viršaus. Praėjus dešimtmečiui situacija smarkiai pasikeitė, rodo Pasaulio ekonomikos forumo duomenys.
„Exxon Mobil“
„Exxon Mobil“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

2006 metais vertingiausia pasaulio kompanija buvo naftos milžinė „Exxon“, o dabar pirmoje sąrašo vietoje yra technologijų gigantė „Apple“, o „Exxon“ yra vienintelė naftos pramonės įmonė, sugebėjusi išlikti vertingiausių įmonių dešimtuke.

2006 metais „Exxon” vertė siekė 362 mlrd. dolerių, o dabar – 356 mlrd. dolerių, taigi skirtumas yra nedidelis. Tačiau „Apple“, anuomet net nebuvusi sąraše, dabar su 571 mlrd. dolerių yra lyderiaujanti. „Exxon“ dabar lenkia tik „Facebook“, tiesa, labai nežymiai – vos 400 mln. dolerių.

Iš pateikto infografiko matyti, kad prieš 10 metų vertingiausių kompanijų sąrašas buvo įvairesnis – jame buvo ir technologijų, ir naftos pramonės, ir finansinių paslaugų atstovų.

Tačiau šiemet viršuje tvirtai įsitaisė technologijų kompanijos, į savo gretas įsileisdamos vos vieną „prašalaitį“ – prieš dešimtmetį vertingiausia buvusią „Exxon“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius