-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nutrauktas tyrimas dėl „Orlen Lietuva“ galimo piktnaudžiavimo dominuojančia padėtimi

Konkurencijos taryba ketvirtadienį pranešė nutraukusi tyrimą dėl bendrovės „Orlen Lietuva“ galimo piktnaudžiavimo dominuojančia padėtimi parduodant žymėtą dyzeliną Lietuvoje.
ORLEN Lietuva naftos perdirbimo gamykla
„Orlen Lietuva“ naftos perdirbimo gamykla / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Lietuvoje veikia kelios dešimtys ūkio subjektų, kurie prekiauja žymėtu dyzelinu nemažmeninėse rinkose konkuruodami su „Orlen Lietuva“, o pastaroji bendrovė neužima dominuojančios padėties šiose rinkose. Taip pat nenustatyta, kad „Orlen Lietuva“ būtų taikiusi ribojimus norintiems įsigyti nežymėtą dyzeliną kaip žaliavą žymėto dyzelino gamybai – šią žaliavą gamintojai galėjo įsigyti (bei įsigydavo) ir iš kitų tiekėjų“, – nustatė Konkurencijos taryba.

Konkurencijos tarybos duomenimis, žymėto dyzelino perpardavimo veikla užsiimančios įmonės įsigyja šiuos degalus ne tik iš Mažeikių bendrovės, bet ir iš konkuruojančių ūkio subjektų konkurencingomis sąlygomis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Orlen Lietuva“ naftos perdirbimo gamykla
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Orlen Lietuva“ naftos perdirbimo gamykla

„Kadangi tyrimo metu surinkta informacija nesudarė pagrindo vertinti, jog „Orlen Lietuva“, parduodama žymėtą dyzeliną Lietuvoje, užima dominuojančią padėtį atitinkamose rinkose ir atliko piktnaudžiavimo dominuojančia padėtimi veiksmus, Konkurencijos taryba nusprendė tyrimą nutraukti“, – rašoma žiniasklaidai išplatintame pranešime.

Šis nutarimas per 20 dienų nuo jo įteikimo dienos gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos administraciniam teismui.

Konkurencijos taryba tyrimą pradėjo sulaukusi kreipimosi iš Lietuviškų degalinių sąjungos. Pastaroji nurodė, kad naftos perdirbimo bendrovė galėjo taikyti nevienodas žymėto dyzelino pardavimo sąlygas UAB „Imlitex“ ir LDS nariams ir taip apriboti pastarųjų galimybes parduoti šį dyzeliną Lietuvoje.

Išnagrinėjusi pareiškimą, Konkurencijos taryba atsisakė pradėti tyrimą dėl galimo Konkurencijos įstatymo, draudžiančio piktnaudžiauti dominuojančia padėtimi, pažeidimo, tačiau toks nutarimas buvo apskųstas teismui, ir šis įpareigojo instituciją iš naujo spręsti klausimą dėl tyrimo pradėjimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius