Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 19 /10:57

Nutylėta istorija: iš „Kauno energijos“ galimai pasisavinta 300 tūkst. eurų

Iš antros pagal dydį regioninės šilumos gamybos ir tiekimo bendrovės „Kauno energija“ praėjusiais metais galimai buvo pasisavinta 300 tūkst. eurų. Teisėsauga dėl šio įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą, o įmonė, nors ir kotiruojama biržoje, apie šį įvykį viešai neskelbė.
Eurai
Eurai / 123RF.com nuotr.

Pinigai nukeliavo trečiosioms šalims

15min gavo informacijos, kad iš Kauno miesto savivaldybės valdomos bendrovės „Kauno energija“, gaminančios ir tiekiančios šilumą Kauno, Jurbarko ir Kauno rajono vartotojams, praėjusių metų lapkričio mėn. galimai buvo pavogta apie 300 tūkst. eurų.

„Policijos pareigūnai bendrovėje darė kratas ir išsinešė buhalterių kompiuterius. Kad dėl šio įvykio vyksta ikiteisminis tyrimas, pašnibždomis kalba bendrovės darbuotojai“, – nurodė pradinę informaciją suteikęs šaltinis.

Kad pavogta suma iš tiesų apytiksliai siekia 300 tūkst. eurų,15min patvirtino ir dar vienas šaltinis.

„Kauno energijos“ akcijomis prekiaujama vertybinių popierių biržoje, ji turi nemažai smulkių akcininkų.

„Be to, bendrovė yra didžiausia Kauno savivaldybės valdoma įmonė, nuo jos priklauso didžioji dalis Kauno gyventojų ir šilumą perkančių įmonių. Visoms šioms suinteresuotoms šalims reikėtų žinoti, kas vis tik įvyko“, – nuogąstavo 15min informavęs asmuo.

AB „Kauno energija“ Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovas Šarūnas Bulota 15min patvirtino, kad iš tiesų įtariama, jog apgaulės būdu buvo pervestos lėšos iš įmonės sąskaitos į trečiųjų asmenų sąskaitas. Jis nei paneigė, nei patvirtino, kad tai – 300 tūkst. eurų suma.

„Šiuo metu teisėsaugos institucijos vykdo tyrimą, todėl, siekdami nepakenkti tyrimui, plačiau komentuoti situacijos negalime“, – daugiau detalių atskleisti teigė negalįs Š.Bulota.

Jis negalėjo pasakyti ir to, ar pinigus trečiosioms šalims pervedė įmonės darbuotoja(-s).

Tiesa, dalį lėšų esą pavyko susigrąžinti, nors Š.Bulota nenurodė konkrečios sumos.

„Dėl operatyvių įmonės, finansinių institucijų ir teisėsaugos veiksmų į įmonės sąskaitą jau grąžinta didelė dalis lėšų“, – tepasakė jis.

Nors apie šį įvykį biržoje kotiruojama bendrovė investuotojams nepranešė, pasak bendrovės atstovo, tai atsispindi 2023 m. ataskaitose investuotojams.

„Atskaitos rengiamos laikantis teisės aktų reikalavimų. Jūsų minimas įvykis yra atspindėtas 2023 m. finansinėje ataskaitoje, sąnaudose. Reikšmingos įtakos įmonės veiklai jis neturi“, – nurodė Š.Bulota.

Finansinėje praėjusių metų ataskaitoje prie sukauptų sąnaudų ir ateinančių laikotarpių pajamų nurodyta suma – 425 tūkst. eurų.

Kauno miesto mero pavaduotojas Tomas Jarusevičius 15min patvirtino apie patį įvykį, tačiau vykstant ikiteisminiam tyrimui nuo platesnių komentarų susilaikė.

„Gyventojus galime nuraminti ir užtikrinti, kad šis nelemtas incidentas neturės jokios įtakos „Kauno energijos“ teikiamoms paslaugoms ir gaunamoms sąskaitoms už jas“, – teigė T.Jarusevičius.

Praėjusiais metais – aštuoni panašūs atvejai

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Vilma Mažonė 15min patvirtino, kad šiuo metu atliekami procesiniai ikiteisminio tyrimo veiksmai, tačiau įtarimai kol kas nėra pareikšti.

„Ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo (Baudžiamojo kodekso 182 str. 3 d.) ir neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo (BK 215 str. 1 d.) pradėtas 2023 m. lapkritį“, – nurodė V.Mažonė.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė žiniasklaidai Odeta Vaitkevičienė 15min teigė, kad apie konkrečias įmones informacijos negali pateikti – kiek duomenų apie fizinius ar juridinius asmenis vykstančiuose ikiteisminiuose tyrimuose galima viešinti sprendžia tyrimams vadovaujantys prokurorai.

Pasak O.Vaitkevičienės, praėjusiais metais buvo aštuoni atvejai, kuomet nuo sukčių nukentėjo įmonės ir patyrė žalą nuo keliasdešimt iki 300 tūkst. eurų. Visais atvejais buvo pradėti ikiteisminiais tyrimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius