Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nuvirtus pienovežiui, Vabalninke į aplinką išsiliejo 8 tonos „Rokiškio sūrio“ pieno

Vienos didžiausių pieno perdirbėjų šalyje „Rokiškio sūrio“ pienas išsiliejo į aplinką. Aplinkosaugininkai stebi, kaip pienas paveiks žuvų išteklius Vabalos upėje.
 „Rokiškio sūrio“ pienovežis, vengdamas susidūrimo su miškovežiu, nuvirto ant šono, o į melioracijos griovį išsiliejo 11 tonų pieno.
„Rokiškio sūrio“ pienovežis, vengdamas susidūrimo su miškovežiu, nuvirto ant šono, o į melioracijos griovį išsiliejo 11 tonų pieno. / Aplinkos ministerijos nuotr.

Aplinkos ministerija pranešė, kad Vabalninko miestelio apvažiavimo kelyje „Rokiškio sūrio“ pienovežis, vengdamas susidūrimo su miškovežiu, nuvirto ant šono, o į melioracijos griovį išsiliejo 11 tonų pieno. Maždaug 3 tonas jo pavyko išsiurbti, o likusios 8 tonos liko griovyje.

Anot pranešimo, „Rokiškio sūrio“ darbuotojai nedelsiant ėmėsi priemonių sulaikyti ir surinkti užterštą vandenį, kad šis nepatektų į Vabalos upę, esančią už pustrečio kilometro. Pasak ministerijos, į vandenį patekus dideliam pieno kiekiui, pradeda dusti žuvys.

„Rokiškio sūrio“ darbuotojui gresia bauda iki 1158 eurų. Jei paaiškės, kad iš cisternos išsiliejęs pienas pateko į Vabalos upę, bus skaičiuojama žala aplinkai.

Aplinkos ministerijos nuotr./ „Rokiškio sūrio“ pienovežis, vengdamas susidūrimo su miškovežiu, nuvirto ant šono, o į melioracijos griovį išsiliejo 11 tonų pieno.
Aplinkos ministerijos nuotr./ „Rokiškio sūrio“ pienovežis, vengdamas susidūrimo su miškovežiu, nuvirto ant šono, o į melioracijos griovį išsiliejo 11 tonų pieno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius