-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 24 /12:53

Nyderlandų „Pon.Bike“ Kėdainiuose gamins dviračius

Nyderlandų dviračių gamybos įmonė „Pon.Bike“ Kėdainių laisvojoje ekonominėje zonoje 2024 metais atidarys naują gamyklą, kurioje per pirmuosius trejus metus tikisi įdarbinti 300 žmonių, o vėliau – iki 500. Kiek ketina investuoti į naują įmonę, neskelbiama.
Dviratis
Dviratis / 123RF.com nuotr.

Naujos gamyklos pajėgumai sieks iki 600 tūkst. dviračių per metus, pranešė užsienio investicijų skatinimo agentūra „Investuok Lietuvoje“.

„Pon.Bike“ atstovas Jacques'as Geijsenas sako, kad apsvarsčiusi įvairius variantus Vidurio ir Rytų Europoje, įmonė nutarė, kad geriausios sąlygos yra Lietuvoje.

„Šalis akivaizdžiai išsiskiria stabilumo, verslo vykdymo paprastumo, taip pat motyvuotos ir kvalifikuotos darbo jėgos srityse. Atsižvelgiant į naujausius pokyčius rinkoje, puiki logistikos sistema, kurią gali pasiūlyti Lietuva, taip pat tapo labai svarbiu veiksniu“, – pranešime sakė jis.

„Investuok Lietuvoje“ atstovė Tautvilė Daugėlaitė BNS sakė, jog įmonė investicijų neatskleidžia, tačiau, pasak jos, „Pon.Bike“ planai priskiriami prie didelių investicinių projektų – tai reiškia, kad investicijos siekia daugiau nei 20 mln. eurų.

Kėdainiuose bus gaminami „Gazelle“, „Kalkhoff“, „Focius“ „Urban Arrow“ prekių ženklų dviračiai.

„Pon.Bike“ buvo įkurta 2011 metais Nyderlanduose, joje dirba 2,4 tūkst. darbuotojų. Ji turi gamyklą Dyrene, Nyderlanduose, taip pat stato gamyklą Emšteke, Vokietijoje.

Anot pranešimo, „Pon.Bike“ neseniai įsigijo „Dorel Sports“, kuriai priklauso prekės ženklas „Cannondale“, tai leis įmonei pasiekti 2,5 mlrd. eurų bendrą apyvartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius