Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pajamų augimu patenkintas „Omnitel“ generalinis direktorius: geri konkurentai mus verčia augti

Penktadienį vykusiame 2015 m. II ketvirčio telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ finansinių rezultatų pristatyme įmonės generalinis direktorius Danas Strombergas teigė, kad finansiniai rezultatai džiugina. Po septynerių metų pertraukos „Omnitel“ pirmą kartą fiksavo augimą trečią ketvirtį iš eilės, o labiausiai prie to prisidėjo mobiliųjų duomenų perdavimo populiarėjimas. Dėl šios priežasties bendrovė nuo kitos savaitės naujiems klientams nebesiūlys mobiliojo ryšio planų be mobiliųjų duomenų perdavimo.
Danas Strombergas
Danas Strombergas / „Omnitel“ nuotr.

Bendrovės „Omnitel“ pajamų augimas apėmė tiek bendrąsias pajamas, tiek ir pajamas, kurias telekomunikacijų milžinė gavo iš mobiliųjų paslaugų. D.Strombergo teigimu, pastarąjį sykį toks augimas buvo užfiksuotas 2008 m. II ketvirtį.

Vis daugiau klientų naudoja duomenų perdavimą mobiliuoju ryšiu, – sakė „Omnitel“ direktorius, aiškindamas, kas lėmė pajamų augimą.

„Vis daugiau klientų naudoja duomenų perdavimą mobiliuoju ryšiu“, – sakė „Omnitel“ direktorius, aiškindamas, kas lėmė pajamų augimą.

Tuo tarpu išankstinio mokėjimo paslaugų pajamų dalis daugiau ar mažiau stabilizavosi.

Pažymėta, kad per tris pastaruosius ketvirčius „Omnitel“ augo, nepaisant to, kad Lietuvos mobiliojo ryšio rinka traukėsi. 

2015 m. antrąjį ketvirtį klientų, mokančių pagal sutartis, skaičius pasiekė 956 tūkstančius.

​Bendrosios bendrovės pajamos antrąjį šių metų ketvirtį siekė 33,17 mln. eurų, o tuo pačiu laikotarpiu pernai jos buvo 31,09 mln. eurų.

Bendrosios bendrovės pajamos antrąjį šių metų ketvirtį siekė 33,17 mln. eurų, o tuo pačiu laikotarpiu pernai jos buvo 31,09 mln. eurų. Taigi, bendrovės pajamos per metus išaugo 6,7 proc.

„Šių metų pabaigoje, tikimasi, kad 4G perduodamų duomenų kiekis aplenks 3G kiekį“, – teigė D.Strombergas ir pridūrė, kad bendrovei 4G ryšio teikimas yra pigesnis už 3G.  

Šiuo metu „Omnitel“ siūlomas 4G ryšys aprėpia 90 proc. Lietuvos teritorijos. 

„Omnitel“ generalinis direktorius pranešė, kad nuo kitos savaitės bendrovė nebepardavinės mobiliojo ryšio planų, kurie klientams nesiūlys mobiliųjų duomenų perdavimo. Visose bendrovės siūlomuose planuose minimalus mobiliųjų duomenų perdavimo kiekis sieks 50 megabaitų. 

D.Strombergo teigimu, šiuo metu iš visų bendrovės parduodamų naujų mobiliųjų telefonų 77 proc. sudaro išmanieji telefonai.

„Geri konkurentai mus verčia augti“, – sakė D.Strombergas ir pridūrė tikintis, kad „Omnitel“ juda gera kryptimi. 

Šiuo metu „Omnitel“ konkurentė „Tele 2“ yra gerokai pelningesnė įmonė. D.Strombergas tokią situaciją aiškino tuo, kad „Omnitel“ skyrė didžiules lėšas investicijoms, ir dėl to įmonės pelningumas gerokai atsiliko nuo jos konkurentų.

Vis dėlto „Omnitel“ generalinis direktorius nepraranda optimizmo ir teigia tikintis, kad įmonės pelnas pamažu taip pat turėtų augti, nes pagrindinės investicijos jau atliktos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius