Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Opel“ su profsąjungomis sutarė dėl išlaidų mažinimo

Vokietijos automobilių gamybos kompanija „Opel“ penktadienį pranešė pasiekusi susitarimą su profsąjungomis dėl darbo sąnaudų mažinimo. Numatoma trumpinti darbo valandas ir siūlyti daliai darbuotojų anksčiau išeiti į pensiją. Toks susitarimas pasiektas „Opel“ savininkei, Prancūzų grupei PSA siekiant in 2020 metų sutaupyti 1,1 mlrd. eurų neuždarant gamyklų ar priverstinai atleidžiant žmonių nuostolingai dirbančioje vokiečių bendrovėje.
„Opel“ gamykla Russelhsheime
„Opel“ gamykla Russelhsheime / T. Rumino nuotr.

„Mūsų bendras tikslas yra pasirūpinti, kad „Opel“ vėl būtų konkurencinga“, – sakė „Opel“ vadovas Michaelis Lohschelleris.

Pagal susitarimą numatoma darbo savaitę sutrumpinti nuo 40 iki 35 valandų tam tikriems darbuotojams bei siūlyti daugiau galimybių anksčiau išeiti į pensiją ar trumpiau dirbti vyresniems darbuotojams.

Be to, siekiant dar labiau mažinti išlaidas ir panaikinti funkcijų dubliavimą su patronuojančia kompanija, numatoma sujungti „Opel“ ir PSA pirkimų skyrius.

„Ilguoju laikotarpiu 30 proc. bendrų sinergijų iš „Opel/Vauxhall“ ir „Groupe PSA“ bus sukurta pirkimų srityje“, – nurodoma pranešime.

„Opel“ taip pat skelbia, kad vadovų priedai bus susieti su pertvarkos plano sėkme. Kiek darbuotojų paleis šios naujosios priemonės neįvardijama.

„Opel“ negauna pelno nuo 1999 metų. Kompanijoje visoje Europoje dirba apie 38 tūkst. žmonių, iš kurių pusė dirba Vokietijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius