-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Orlen“ giria palankų politinį klimatą Lietuvoje ir žada trigubai daugiau degalinių

„PKN Orlen“ šiais metais planuoja padidinti turimų degalinių skaičių Lietuvoje iki 30-ties – dabar jų yra 26-ios. Per pora metų planuoja turėti iki 80. Anot koncerno vadovo Danieliaus Obajteko, lietuviai gerai vertina „Orlen“, o naujoms investicijoms palankus ir politinis klimatas, rašo Lenkijos naujienų agentūra PAP. Nauja degalinė kyla ir Vilniaus centre.
Vilniuje planuojama „Orlen“ degalinė
Vilniuje planuojama „Orlen“ degalinė / „Adora LT“

Kaip rašoma portale polsatnews.pl, D.Obajtekas tvirtina, kad lenkiškas prekės ženklas Lietuvoje labai gerai vertinamas, o koncerno degalinės neša pelną. „PKN Orlen“ vadovo teigimu, visos 26 Lietuvoje esančios degalinės yra modernizuotos, o naujosios jau statomos. „2020 metus pabaigsime su 30 degalinių Lietuvoje“, – sakė jis.

Kalbėdamas apie tai, kad lietuviai gerai vertina „Orlen“, D.Obajtekas priminė, jog tai didžiausia tokio tipo įmonė regione. „Darome čia verslą, bet taip pat aprūpiname degalais Baltijos šalis. Realizuojame ir visuomeninius tikslus: padedame kultūrai, menui, sportininkams“, – dėstė direktorius.

Jis taip pat kalbėjo apie atstatytą geležinkelio ruožą iš „Orlen“ gamyklos Mažeikiuose į Latviją, skiriamą paramą Vilniuje pastatytam pirmajam vaikų hospisui. „Turime gerą politinį klimatą, kad įgyvendintume tokias investicijas“, – įsitikinęs D.Obajtekas.

Vilniuje „Orlen“ degalinė bus atidaryta gegužę arba birželį.

Turime gerą politinį klimatą, kad įgyvendintume tokias investicijas, – sakė D.Obajtekas.

Šią informaciją patvirtino ir „Orlen Baltic Retail“ direktorius Rafalas Balazy, teigdamas, kad įmonę domina patrauklios vietos, kurios garantuotų atsiperkamumą, o tokių vietų esama apie tris didžiuosius Lietuvos miestus – Vilnių, Kauną ir Klaipėdą.

„Mūsų tikslas – turėti daugiausia 70-80 degalinių tinklą, tikrai ne 300 ar 400, nes tada dauguma jų nebūtų pelningos“, – teigė R.Balazy, akcentuodamas, kad Lietuvos rinkoje esama savų taisyklių, bet esą turimos degalinės veikia pelningai.

Pastaruoju metu „Orlen Baltic Retail“ pavadinimas buvo dažnai minimas, kadangi šioje bendrovėje finansų analitike įsidarbino premjero Sauliaus Skvernelio žmona Silvija Skvernelė. Premjeras nepanoro paaiškinti, kodėl jo žmona pasirinko būtent šią įmonę, ir jokio interesų konflikto neįžvelgė, nors jam vadovaujant Vyriausybė priėmė ne vieną „Orlen“ palankų sprendimą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Orlen Lietuva“
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Orlen Lietuva“

Įmonė „ORLEN Baltics Retail“ tikino, kad įdarbinant Silviją Skvernelę laikytasi visų standartinių procedūrų.

15min dar 2018-ųjų spalį rašė, kad sostinės Žirmūnų gatvėje, greta Vilniaus kultūros, pramogų ir sporto rūmų (vadinamųjų VRM rūmų), planuojama „Orlen“ degalinė. Tokiems planams priešinosi Žirmūnų gyventojai, kurių teigimu, jų rajone veikia jau ne viena degalinė, tačiau vis tiek išduotas leidimas statyti naują.

Plačiau skaitykite čia: Vilniaus Žirmūnų gyventojų klausimas: ar miesto centre reikia dar daugiau degalinių?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius