-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pagaminta Lietuvoje: įkvepiančios lietuviško eksporto istorijos

Lietuvos rinka tarptautiniais masteliais yra maža – nesiekia 3 mln. žmonių. Todėl verslo gebėjimas rasti kelią į užsienio šalis ir kitų valstybių gyventojų širdis yra labai svarbus šalies ekonomikai, visuomenės gerovei. Portalas 15min ir Ūkio ministerija pristato projektą „Pagaminta Lietuvoje“, kurio tikslas – pasidalinti įmonių iš visos Lietuvos eksporto sėkmės istorijomis. Jos atskleis, kad net netikėčiausi mūsų šalyje sukurti produktai ir paslaugos sugeba konkuruoti svetur, o šių įmonių vadovai pasidalins naudingais eksporto patarimais iš asmeninės patirties.
Lietuviai užkariauja Vokietijos rinką
Lietuviai užkariauja Vokietijos rinką / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Lietuviško eksporto sėkmės receptai

Užsienio parduotuvėje pamačius pažįstamą lietuvišką prekės ženklą ar ant produkto pakuotės išvydus užrašą „Made in Lithuania“ dažną apima nustebimas ir pasididžiavimas. Jei tokioje situacijoje atsiduria kitos Lietuvos įmonės vadovas ar verslininkas, tikėtina, kad jiems tuo pačiu kyla smalsumas, kaip kolegoms pavyko užkariauti užsienio verslo rinkas. Ypač jei ta užsienio šalis yra ne Lietuvos kaimynė, o tolimesnė ir egzotiškesnė rinka.

Šio projekto siekis – įkvėpti ir padrąsinti kuo didesnį skaičių Lietuvos įmonių žengti į naujas rinkas. Ypač skatinama tą daryti verslus regionuose, todėl didžioji dalis projekto metu pristatomų sėkmės istorijų bus ne apie gerai žinomas Vilniaus, Kauno ar Klaipėdos įmones, bet smulkius ar vidutinius verslus iš pačių įvairiausių Lietuvos vietų. Jie yra puikus įrodymas, kad savo prekių ir paslaugų kokybe Lietuvos įmonės gali sėkmingai konkuruoti tarptautinėje rinkoje.

15min.lt skaitytojai kviečiami balsuoti už jiems labiausiai patikusią „Pagaminta Lietuvoje“ pristatytą lietuviško eksporto sėkmės istoriją.

Nuo sraigių iki saulės modulių

Projekto metu bus pristatyta 20 Lietuvos eksporto sėkmės istorijų. Jų geografija – labai plati: Prienai, Elektrėnai, Alytus, Anykščiai, Pasvalys ir daugelis kitų miestų bei miestelių įvairiuose šalies regionuose. Tai įrodymas, kad verslui nereikia būti didmiestyje, kad jis galėtų savo darbo vaisiais sėkmingai sudominti užsienio vartotojus.

Didelė ir pačių verslų įvairovė: nuo tokių tradicinių sričių kaip lino gaminiai ar žvakių gamyba, iki kur kas egzotiškiau lietuviškame kontekste skambančio sraigių auginimo. Šalia gamyba užsiimančių įmonių taip pat bus pristatyti ir šiuolaikiški paslaugų verslai, kurių eksportą įgalino internetas bei naujosios technologijos.

Eksporto galimybės Jūsų verslui

Eksporto skatinimas yra vienas iš 2014-2020 m. ES investicijų Lietuvoje prioritetų.

Daugiau informacijos apie verslui teikiamą finansavimą eksporto skatinimui pagal ES investicijų priemones ieškokite – Ūkio ministerijos svetainėje www.ukmin.lt.

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ūkio ministerija, jos skelbimas finansuojamas ES lėšomis.

Siūlykite savo produktus / paslaugas užsienio rinkoms!

Nežinote nuo ko pradėti? Pasikonsultuokite! Aukštos kokybės konsultacijoms eksporto ir įmonių tarptautinio bendradarbiavimo klausimais – priemonė EXPO KONSULTANTAS LT. Įmonės jau gali teikti paraiškas dėl kompensacijų už konsultacijas išmokėjimo (daugiau informacijos ieškokite Ūkio ministerijos ir INVEGA svetainėse).

Finansavimas planuojamų eksportuoti produktų sertifikavimui, įskaitant reikalingus bandymus ir tyrimus – priemonė EXPO SERTIFIKATAS LT (daugiau informacijos ieškokite Ūkio ministerijos ir ES INVESTICIJOS svetainėse).

Finansavimas produkcijos pristatymui užsienyje vykstančiose tarptautinėse parodose – priemonė NAUJOS GALIMYBĖS LT (daugiau informacijos ieškokite Ūkio ministerijos ir ES INVESTICIJOS svetainėse).

Finansavimas įmonių grupių (klasterių) veikloms, nukreiptoms į naujų eksporto rinkų paiešką (konsultacinėms, įskaitant ekspertines, paslaugoms, narystei tarptautiniuose tinkluose, rinkodaros priemonių, skirtų įsiliejimui į tarptautinius tinklus rengimui ir kitoms išlaidoms) – priemonė VERSLO KLASTERIS LT (daugiau informacijos ieškokite Ūkio ministerijos ir ES INVESTICIJOS svetainėse).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius