-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangos oro uostas džiūgauja: startavo pigių avialinijų skrydžiai

Palangos oro uoste – kone istorinis įvykis. Lėktuvo krikštu, Palangos orkestro muzika ir šokėjomis trečiadienį pasitiktas iš Londono atskridęs vengrų kompanijos „Wizz Air“ lėktuvas. Nuo šiol į Londoną iš Palangos lėktuvai skraidys tris dienas per savaitę – antradieniais, ketvirtadieniais ir šeštadieniais.
Palangos oro uoste startavo pigūs skrydžiai.
Palangos oro uoste startavo pigūs skrydžiai. / 15min nuotr.

Apie 12 val. Palangos oro uoste nusileidęs lėktuvas sulaukė krikšto – vandens čiurkšlių iš lūkuriavusių dviejų ugniagesių automobilių. Lėktuvas atskrido kone pilnas, atvyko per 150 keleivių. Lėktuve yra apie 190 vietų. Jau po pusvalandžio atgal į Londoną išvykęs lėktuvas pakilo su 138 keleiviais. Pirmojo skrydžio į Londoną keleiviams oro uostas skyrė ypatingą dėmesį – keleiviai vaišinti tortu ir kava.

15min nuotr./Palangos oro uoste startavo pigūs skrydžiai.
15min nuotr./Palangos oro uoste startavo pigūs skrydžiai.

Oro uoste trečiadienį suplazdėjo Žemaitijos vėliava, kurią pakaitomis pakėlė Palangos, Kretingos, Klaipėdos savivaldybių atstovai.

Anot Palangos oro uosto vadovo Mariaus Gelžinio, šis įvykis tikrai ypatingas, mat dėl naujų skrydžių iš Palangos derėtasi bene penkerius metus.

„Daug regiono žmonių gyvena Anglijoje, vieni dirba, kiti persikraustę. Grįžti pas artimuosius labai reikėjo šio skrydžio, nes visas regionas rinkosi kitus oro uostus, kad nukeliautų“, – kalbėjo vadovas. – Šiuo metu „Wizz Air“ planuoja skraidyti tris kartus iš Palangos į Londoną, Lutono oro uostą, taip pat du kartus per savaitę kompanija „Ryanair“ vykdys skrydžius į tą patį Londoną, į kitą, Stanstedo oro uostą. Tikimės, kad abi šios kompanijos per metus padidins keleivių srautą 40-50 tūkstančių. 2015 metais per Palangos oro uostą keliavo apie 150 tūkstančių keleivių, prognozuojame, jog šiemet jų skaičius išaugs iki 190-200 tūkstančių. Procentaliai tai yra didelis skaičius, žinant regiono rinką, kad vakarų Lietuvoje yra apie 500 tūkstančių žmonių“.

Ilgo darbo vaisiai

Palangos savivaldybės vadovas Šarūnas Vaitkus teigė, jog šis įvykis – ilgo ir nuoseklaus darbo rezultatas.

Oro uostui pasisekė privilioti kompaniją „Wizzair“, o po to konkurencija suveikė – norą dirbti pareiškė „Ryanair“, lenkų kompanija “Lot“, manau, kad krypčių turėtų daugėti, – kalbėjo Š.Vaitkus.

„Ne kartą kreipėmės ir regiono vardu į „Ryanair“, „Wizz Air“ ir į kitas oro bendroves, kad pabandytų skristi ir atrasti naujų krypčių iš oro uosto. Ir tik po ketverių metų ilgų derybų oro uostui pasisekė privilioti kompaniją „Wizz Air“, o po to konkurencija suveikė – norą dirbti pareiškė „Ryanair“, lenkų kompanija „Lot“, manau, kad krypčių turėtų daugėti, – kalbėjo Š.Vaitkus. – Vakarų Lietuvos savivaldybės yra numačiusios biudžetuose dalį lėšų rinkodarai. Tai, kad remiame naują kryptį, paskatino ateiti šią kompaniją. Mūsų noras, kad skraidytų daugiau lėktuvų, kad daugiau turistų atskristų į Vakarų regioną – Klaipėdą, Neringą, Palangą, Šilutę, Kretingą. Toks siekis yra, siekis geras ir turistų padaugės“.

Pasak Klaipėdos savivaldybės vicemerės Juditos Simonavičiūtės, Vakarų regiono savivaldybės yra pasirengusios skirti lėšų, kad būtų didinamas regiono pasiekiamumas. Per metus septynios regiono savivaldybės numatė skirti 120 tūkstančių eurų rinkodaros tikslams.

„Galiu pasakyti, jog esminis dalykas, ar mes skraidysime. Jei mes skraidysime, reisų tikrai bus daugiau. Žinome, kad emigracija yra didelė, žmones palaikyti ir su Lietuva turėti sąsajas per gimines ir patiems, yra svarbu. Turizmo prasme esame patrauklūs, tačiau galimybės susisiekti su Klaipėdos regionu buvo komplikuotos. Trečias dalykas, tai verslo plėtra. Žinome, kad verslui svarbus laikas, tad dabar bus galima nukeliauti greičiau“, – sakė J.Simonavičiūtė.

Vilioja kitas kompanijas

Palangos oro uosto vadovas M.Gelžinis neslėpė, kad šiuo metu toliau vedamos derybos dėl naujų krypčių.

15min nuotr./Palangos oro uosto vadovas Marius Gelžinis.
15min nuotr./Palangos oro uosto vadovas Marius Gelžinis.

„Jaučiame, kad regionui labai svarbu vokiškoji kryptis, dėl kurios deramės. Manau, kad galėtų atsirasti dar viena skandinaviška kryptis, taip pat turistinės kryptys – daugiau skrydžių į Rusijos pusę. Deramės dėl Sankt Peterburgo skrydžio atsiradimo“, – pasakojo M.Gelžinis, anot kurio, šiuo metu iš Palangos galima pasiekti visą pasaulį, o pasauliui – Palangą. Iš šio oro uosto lėktuvai skrenda į Rygą, Londoną, Kopenhagą, Oslą, netrukus kils lėktuvai į Varšuvą. Vasarą startuos sezoniniai skrydžiai į Maskvą, Minską, galbūt ir Sankt Peterburgą.

Palangos oro uoste dirba apie 70 darbuotojų, nauji skrydžiai, kaip sakė M.Gelžinis, jų skaičiaus neįtakos, didinti etatų neketinama.

Keleivių patogumui nuo kitos savaitės pradeda kursuoti ir autobusas Klaipėda-Palangos oro uostas-Klaipėda. Bilieto kaina – 1,10 euro. Autobusai kursuos prisiderindami prie lėktuvų reisų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius