Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 07 19 /12:07

Palangos kantrybė trūko – apribojo naktinę alkoholio prekybą „Laukinių vakarų salūne“

Palangos savivaldybės taryba ketvirtadienio posėdyje po ilgų diskusijų apribojo naktinę prekybą alkoholiu kurorto bare „Laukinių vakarų salūnas“. Baras alkoholiu galės prekiauti iki 1 valandos nakties.
Baras „Laukinių vakarų salūnas“ Palangoje
Baras „Laukinių vakarų salūnas“ Palangoje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tarybos narių nuomonės dėl šio klausimo išsiskyrė: sprendimo šalininkai tvirtino, kad ši įstaiga yra probleminė jau daugybę metų ir ragino spręsti problemą.

„Mes kalbame ne apie vieną įmonę, mes kalbame apie prevenciją viso Palangos miesto. Į mūsų priimtus sprendimus žiūri kitos įmonės, tai nėra baigtinis procesas“, – kalbėjo konservatorius Dainius Želvys.

Sprendimo nepalaikę politikai pabrėžė, kad įstaiga neseniai pakeitė savininkus ir jiems reikėtų duoti laiko išspręsti problemas, dėl kurių nėra atsakingi. To prašė ir įstaigos atstovai.

Klausimą siūlyta atidėti, bet tai tarybos narių palaikymo nesulaukė.

„Aš čia nieko nematau, tik norą susidoroti su viena įmone tam, kad parodytume, kaip mes mokame susitvarkyti su garsu“, – kalbėjo tarybos narys liberalas Eugenijus Simutis.

Policijos duomenimis, dėl įvykių prie J.Basanavičiaus gatvėje 16 veikiančio „Laukinių vakarų salūno“ nuo 2015 metų gauti 278 pranešimai, iš jų 223 – dėl viešosios tvarkos pažeidimų, daugiau kaip pusė jų – dėl triukšmo, pradėti septyni ikiteisminiai tyrimai.

Šios ir kitų probleminių įstaigų vadovai kviesti į pasitarimą, kuriame įstaigos pažadėjo pateikti planą, kaip sumažinti viešosios tvarkos pažeidimų skaičių.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Baras „Laukinių vakarų salūnas“ Palangoje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Baras „Laukinių vakarų salūnas“ Palangoje

Nors visos įstaigos šį pažadą įvykdė, nuo birželio 27 iki liepos 9 dienos policija sulaukė 20 pranešimų apie įvykius „Laukinių vakarų salūne“, 13 iš jų buvo dėl triukšmo.

„Atsižvelgiant į pateiktą informaciją, darytina išvada, kad tik prekybos vietoje J.Basanavičiaus g. 16 Palangoje šiuo metu kyla didžiausia grėsmė visuomenės saugumui“, – teigia Palangos savivaldybės administracija.

„Laukinių vakarų salūno“ atstovai atkreipė dėmesį, kad dalis šių pranešimų buvo dėl, pavyzdžiui, neatsiskaičiusių klientų ir nėra susiję su viešosios tvarkos pažeidimais.

„Žmogus skundžiasi, kad yra triukšmas, konkrečiai nurodo adresą, iš kur sklinda triukšmas, ir policija privalo keisti savo planus, prevenciškai dirbti ir važiuoti pranešimą patikrinti. Ar mes į tai galime žiūrėti pro pirštus, kada kartojasi pranešimai dėl to paties aptarto dalyko?“ – sakė Palangos policijos komisariato viršininkas Algirdas Budginas.

Prekyba alkoholiu šiuo adresu esančioje įstaigoje bus ribojama nuo 1 iki 8 valandos. Sprendime nurodoma, kad draudimas galios visiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius