-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangos vasaros estradai rekonstruoti prireiks 24 mln. Lt

Pradedama rekonstruoti Palangos vasaros estradą už 24,74 mln.Lt. Rekonstrukciją ketinama užbaigti po 20 mėn.
Taip turėtų atrodyti Palangos vasaros estrada.
Taip turėtų atrodyti Palangos vasaros estrada. / Palangos sav. nuotr.

UAB „Conresta“ laimėjo Palangos miesto Savivaldybės administracijos skelbtą Palangos vasaros estrados rekonstrukcijos darbų konkursą. Statybų bendrovei patikėti visi pirmojo etapo rangos darbai: nuo griovimo iki pastato raktų įteikimo už sakovui

„Šiam konkursui ruošėmės ilgai ir atsakingai. Darbai numatomi pakankamai sudėtingi, todėl reikalavo išskirtinių statybinių ir inžinerinių sprendimų. Galiausiai tai – visai atostogaujančiai Lietuvai puikiai žinomas kultūros objektas, tad jo rekonstrukcijos darbų reikalavimai – patys aukščiausi. Tai, kad jų įgyvendinimą savivaldybė patikėjo būtent mums, rodo, kad einame teisinga linkme“, – sakė UAB „Conresta“ direktorius Lukas Laukaitis.

Vytauto g. 43 įsikūrusios Palangos vasaros estrados dabartinis elipsės formos pastatas rekonstrukcijos metu bus suapvalintas iki ovalo formos. Tokia forma būdinga daugeliui kurorto pastatų, tarp kurių – ir garsusis „Palangos“ restoranas. Jos dėka bus galima optimaliau išdėstyti žiūrovų vietas, kurių iš viso suprojektuota 2200. Numatoma, jog koncertų salė užims 4 tūkst. kv. m.

„Galima sakyti, jog į Palangą vasarą suvažiuoja visa Lietuva ir dauguma čia atvykstančių poilsiautojų mielai lankosi čia vykstančiuose kultūros renginiuose. Daugeliui atostogos prie jūros yra neįsivaizduojamos be koncertų Palangoje, todėl šios estrados svarba yra neabejotina“, – sakė Palangos savivaldybės administracijos direktorė Akvilė Kilijonienė.

Koncertų sales žiūrovų vietose numatomos ir transformuojamos tribūnos, kurios leis amfiteatrą efektyviai paversti banketine sale ar tuščia, įvairiems renginiams pritaikyta erdve per itin trumpą laiką. Tuomet sėdimų ir stovimų vietų skaičius sieks apie 3000.

Numatoma, jog ateityje, antrajame vystymo etape, čia išdygs daugiafunkcinis trijų, tarpusavyje sujungtų, korpusų pastatas. Jame įsikurs ne tik koncertų salė, bet ir kultūros centras bei meno mokykla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius