Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Palink“ apyvarta šiais metais perkopė 2 mlrd. litų

Per tris pirmus šių metų ketvirčius prekybos tinklus „Iki“, „IKI Express“ ir „IKI cento“ Lietuvoje ir Latvijoje valdančios „Palink“ įmonių grupės konsoliduota apyvarta perkopė 2 mlrd. litų be pridėtinės vertės mokesčio (PVM), pranešė bendrovė.
Parduotuvės „Iki“ iškaba
Parduotuvės „Iki“ iškaba / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Lietuvoje esančio parduotuvių tinklo apyvarta šiemet jau pasiekė beveik 1,8 mlrd. litų ir yra 2,7 proc. didesnė nei tuo pačiu laikotarpiu 2012 metais. Latvijoje per tris pirmus šių metų ketvirčius pasiekta 260 mln. litų apyvarta.

Tęsdama aktyvią prekybos tinklo „Iki“ plėtrą, tinklą valdanti UAB „Palink“ savo investicijas šių metų devynis mėnesius lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, padidino ketvirtadaliu. Į naujų parduotuvių atidarymą ir esamų atnaujinimą Lietuvoje ir Latvijoje bendrovė šiemet jau investavo per 55 milijonus litų. Šiais metais Lietuvoje buvo atidarytos 4 naujos ir rekonstruotos 28 parduotuvės, o bendras tinklui priklausančių parduotuvių skaičius pasiekė 239. Latvijoje bendrovė valdo 51 savo tinklui priklausančią parduotuvę.

Bendrovė skelbia, jog paskutinį šių metų ketvirtį Lietuvoje planuoja atidaryti dar 4 naujas ir rekonstruoti 10 parduotuvių. Paėjusią savaitę duris kaip tik atvėrė trys rekonstruotos „Iki“ – po vieną Mažeikiuose, Tauragėje ir Šeduvoje, o šią atidaroma dar viena atnaujinta parduotuvė Kaune. Per tris pirmus šių metų ketvirčius „Iki“ tinklo parduotuvėse sukurta beveik 80 darbo vietų.

„Šiais metais ir toliau aktyviai plečiame savo tinklą Lietuvoje ir stipriname pozicijas Latvijoje, kur dar jaučiame padarytą neigiamą pernai mums neteisėtai inicijuotos nemokumo bylos įtaką. Džiaugiamės, kad Lietuvoje mūsų pozicijos stiprėja – turime didžiausią parduotuvių skaičių Lietuvoje ir augančią apyvartą, taip pat stiprią, į pirkėjus orientuotą, komandą tiek Lietuvoje, tiek Latvijoje. Tikime, kad ir toliau sėkmingai veiksime abiejose šalyse, tad laikomės savo ilgalaikių tikslų ir šiemet investicijas į tinklo plėtrą didinome net ketvirtadaliu“, – pranešime cituojamas „Palink“, UAB generalinis direktorius Emilis L. Stefanovas.

2012 metais konsoliduota UAB „Palink“ apyvarta, lyginant su 2011 metais, augo 3,1 proc. ir siekė 2,3 mlrd. litų be pridėtinės vertės mokesčio (PVM). Tinklo apyvarta Lietuvoje pernai buvo 1,9 mlrd. litų, lyginant su 2011 metais, ji augo 5,5 proc., Latvijoje apyvarta pernai mažėjo 9 proc. ir siekė 331,8 mln. litų.

2013 metai „Palink“ grupės pagrindinei įmonei UAB „Palink“ yra 21 veiklos metai, Latvijoje veikianti SIA „Palink“ šiemet veikia jau devintus metus. Šiuo metu prekybos tinklą valdančioje UAB „Palink“ Lietuvoje ir Latvijoje dirba daugiau nei 8 100 darbuotojų. „Palink“ grupė yra viena iš penkių didžiausių kompanijų Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius