-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio rajone dirbantys sulčių spaudėjai paslaugas brangins

Artėjant sulčių spaudimo sezonui, Panevėžio rajone viena po kitos duris atveria vaisių ir daržovių sulčių spaudyklos. Jų savininkai teigia, kad šiemet paslaugos bus brangesnės, kai kur jas žadami branginti net 15 procentų.
Sultys
Sultys / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Ekonomika Sultys

Neturi kitos išeities

Sulčių spaudėjai sako, kad labiausiai kainas kelti verčia pabrangusi tara, dyzelinas, kuriuo šildoma įranga, taip pat išaugusios elektros kainos.

„Neturime kitos išeities. Paslaugos brangs ir vartotojams pakuotė kainuos 30 centų daugiau“, – sako Staniūnuose įsikūrusios sulčių spaudyklos „Savos sultys“ vadovas Ramūnas Bielskis.

Skaičiuojama, kad pernai per sezoną sulčių spaudyklos darbuotojai išspaudė apie 10 tonų sulčių. Tačiau R. Bielskis tikisi, kad šis sezonas bus dar geresnis, nes obuolių derlius šiemet nėra prastas. „Tik klausimas, ar žmonės, pakėlus kainas, obuolių atveš daugiau ar mažiau. Čia jau sunku nuspėti, kaip klientai sureaguos“, – „Tėvynei“ sako R.Bielskis.

Staniūnuose esančios „Savos sultys“ spaudyklos atsidarys rugsėjo pradžioje. „Žmonės dar tik ruošiasi, dėliojasi planus. Sulaukiame skambučių su klausimais, kada pradėsime dirbti. Įrangą jau ruošiama, tad netrukus ir startuosime“, – teigė sulčių spaudyklos vadovas.

Bijo blogiausio

Pirmųjų klientų sulaukiantys sulčių spaudėjai Molainių kaime sako, kad šiuo metu srautai dar labai maži.

„Atvažiuoja vienas kitas žmogus, bet mums tai per mažai. Reikėtų, kad koks dešimt per dieną atvažiuotų“, – sako spaudyklos savininkė Julija Lukoševičienė.

Anot jos, pats darbymetis turėtų prasidėti jau šį savaitgalį, tačiau savininkė baiminasi, kad šis sezonas gali būti vienas iš liūdniausių.

„Praėjusiais metais žmonės važiuodavau anksčiau, šie metai, sakyčiau, gan vėlyvi. Visokių atgarsių girdėjau, bet įtariu, kad šiemet obuolių bus nedaug, derlius bus žemiau vidutinio, na, bent jau taip kalba žmonės“, – pasakojo J.Lukoševičienė.

Tiesa, ir čia sulčių spaudimo paslaugos brangs. Savininkė skaičiuoja, kad kaina gali kilti apie 7 centus už litrą. Tad už trijų ir penkių litrų sulčių maišelius bus prašoma 2,20–3 eurų, priklausomai nuo pakuotės.

„Labai išbrango pakuotės kaina, kilo elektros kainos. Laimei, kad vanduo dar nepabrango“, – bent tiek džiaugėsi J.Lukoševičienė.

Sulčių kokteilis

Sulčių spaudyklų savininkai pastebi, kad dažniausias žmonės su obuoliais maišo moliūgus, morkas – tai bene populiariausios sultys.

Kartais į obuolius įkomponuoja kriaušes, retkarčiais burokėlius, avietes, labai retai vynuoges, spanguoles, agrastus, aronijas ar serbentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius