Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paramą gavę ir vėjo jėgainių nepastatę verslininkai turės atlyginti žalą

Vėjo jėgaines turėję statyti verslininkai turės atlyginti daugiau nei 300 tūkstančių eurų žalą, nes gavo VIAP paramą, tačiau jokių naujų jėgainių nestatė.
Vėjo jėgainės
Vėjo jėgainės / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Iš vėjo jėgainių verslu užsiimančių bendrovių UAB „KJ 220“, UAB „PPR Investicijos“ ir UAB „PHE LT“ buvo priteista 304 500 eurų turtinė žala ir 5 procentų procesinės palūkanos Lietuvos Respublikos naudai.

„Šiuo sprendimu buvo užkirstas kelias minėtoms bendrovėms neteisėtai pasinaudoti valstybės skiriama parama be superkamos vėjo jėgainių pagaminamos elektros energijos kilovatvalandės kainos papildomai gaunant valstybės mokamą priedą (VIAP)“, – teigiama prokuratūros pranešime.

Bendrovės buvo įsipareigojusios pastatyti naujas vėjo jėgaines, tačiau veikė nesąžiningai, naujų vėjo jėgainių nepastatė, o pasinaudojo jau pastatytomis ir daugiau nei penkerius metus veikiančiomis vėjo jėgainėmis. Šių statybai, be kita, ko, jau buvo skirta ir panaudota valstybės teikiama ES parama kaimo vietovėms.

„Tokiu būdu buvo apgintas viešasis interesas ir užtikrinta, kad Lietuvos gyventojų sumokama elektros energijos tarifo dalis, skiriama atsinaujinančių elektros energijos išteklių gamybos skatinimui, būtų naudojama tik teisėtais būdais įgyjant valstybės skiriamas paramos lėšas“, – teigia prokuratūra.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas galutine ir neskundžiama nutartimi paliko galioti Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius