Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 06 27 /18:08

Pasaulinė draudimo organizacija AIG palieka Lietuvą, atleis apie 200 darbuotojų

„American International Group“ (AIG) antradienį pranešė uždarysianti Vilniaus paslaugų centro veiklą. Paslaugų operacijų perkėlimą į kitas AIG tinklo šalis bendrovė numato iki 2018 metų kovo mėnesio.
AIG logotipas
AIG logotipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip teigiama išplatintame pranešime, sprendimui iškelti veiklą iš Vilniaus paslaugų centro turėjo įtakos AIG geografinės teritorijos strateginė apžvalga po kelių Rytų Europos filialų pardavimų bei atsiradusi galimybė optimizuoti savo paslaugų teikimą visame „AIG Europe Limited“ tinkle. Tai vienintelis įmonės paslaugų centras Baltijos šalyse.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Arūnas Pemkus
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Arūnas Pemkus

„Bendrovė Lietuvoje nutraukia veiklą. Dar nuo finansinės krizės laikų AIG turėjo finansinių sunkumų JAV ir buvo inicijuota gana griežta konsolidavimo politika įmonės viduje. Tas buvo vykdoma maždaug šešis metus ir dabar per šiuos paskutinius kelerius mėnesius toliau vykdomas konsolidavimas. Tai nieko bendro neturi su Lietuva, jie buvo labai patenkinti Lietuvos valdžios veiksmais ir darbuotojų pasirinkimu, jų profesionalumu. Bet būna, kad didelės tarptautinės kompanijos turi padaryti sprendimus“, – 15min sakė įmonę konsultuojantis ir atstovaujantis bendrovės „Fipra Lithuania“ vadovas Arūnas Pemkus.

Pereinamuoju devynių mėnesių laikotarpiu AIG ketina tęsti darbą su Vilniaus paslaugų centru, kuris veikia nuo 2015 m. balandžio pabaigos. Centre dirbo daugiau nei 200 darbuotojų.

„Sprendimas gali pasirodyti staigus, bet jis bus įgyvendintas per 9-10 mėnesių, maždaug kitų metų pavasarį veikla turėtų būti uždaryta. Per tą laikotarpį bus darbuotojams viskas išmokėta ir lygiagrečiai planuojama padėti įdarbinti kiek įmanoma daugiau darbuotojų“, – komentavo A.Pemkus.

Užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ generalinio direktoriaus Manto Katino teigimu, šis kompanijos sprendimas susijęs su globalia bendrovės restruktūrizacija ir dalies verslų pardavimu Europoje.

Sprendimas nesusijęs su Lietuva kaip investicijų lokacija, investiciniu klimatu ar kitomis rizikomis.

„AIG sprendimas trauktis iš Lietuvos susijęs su nauja ilgalaike bendrovės veiklos strategija ir globalia restruktūrizacija siekiant veiklos efektyvumo. Sprendimas nesusijęs su Lietuva kaip investicijų lokacija, investiciniu klimatu ar kitomis rizikomis, o šalies specialistų kompetencijas ir nuveiktą darbą įvertiname puikiai. Dėl globalios restruktūrizacijos panašūs procesai jau vyksta ir kituose bendrovės padaliniuose visame pasaulyje“, – rašoma žiniasklaidai atsiųstame komentare.

„Investuok Lietuvoje“ žiniomis, AIG bendrauja su kitais Vilniaus paslaugų centrais dėl darbuotojų perkėlimo į naujai kuriamas darbo vietas.

„Nepaisant šio paslaugų centro pasitraukimo, Vilniaus paslaugų centrų klasteris sparčiai auga. Vien per pirmąjį šių metų pusmetį paslaugų centrai Vilniuje priėmė sprendimus sukurti daugiau nei 1 tūkst. darbo vietų“, - sako M.Katinas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mantas Katinas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mantas Katinas

Praėjusiais metais apie savo veiklos iškėlimą iš Lietuvos pranešė gaiviųjų gėrimų gamintoja „Coca-Cola“ bei traškučių gamintoja „Estrella“.

2016-ųjų lapkričio pabaigoje „Coca-Cola HBC Lietuva“ uždarė savo gamyklą Alytuje. Be „Coca-Colos“, apie pasitraukimą iš Lietuvos pranešė ir sūdytų užkandžių gamintojos „Intersnack Group“ valdoma traškučių gamybos įmonė „Estrella Baltics“, gamybą perkėlusi į Lenkiją, bei Norvegijos kapitalo „Orkla“ grupės Lietuvos padažų ir kečupų gamybos bendrovė „Suslavičius-Felix“, gamybą iškėlusi į fabrikus Latvijoje, Švedijoje ir Austrijoje.

„American International Group“ (AIG) yra pasaulinė turto, gyvybės draudimo, pensijų finansinius produktus bei kitas finansines paslaugas teikianti organizacija, veikianti daugiau kaip 80 šalių ir jurisdikcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius