-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasidalino po Valentino dienos gaunamais skundais: „stebuklingos“ liemenėlės, sekso žaislai ir lovos su ratukais

Jei dar nesibaigus Kalėdoms Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnybą (VVTAT) užtvindo klausimai apie nepatikusių dovanų grąžinimą, artėjant Šv. Valentino dienai ir po jos paprastai sulaukiame skundų dėl neišsipildžiusių lūkesčių, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Lovos reikalai
Lovos reikalai / Shutterstock nuotr.

Gėlės ir saldumynai, juvelyriniai dirbiniai, apatiniai drabužiai, grožio procedūros, romantinės vakarienės ar nakvynės viešbučiuose – tai, ką vartotojai artėjant Šv. Valentino dienai perka dažniau. Kiti ieško antrosios pusės pažinčių svetainėse.

Tobulos kūno formos – vienam vakarui?

Regis, visiems gerai žinoma, jog internetu įsigyti apatiniai drabužiai gali būti grąžinti per 14 dienų tik tuo atveju, jeigu nebuvo dėvėti, nebuvo nuimta higienos plėvelė, nepašalinta etiketė. Internetu užsakytus apatinius drabužius galima apžiūrėti tik tiek, kiek tai būtų galima padaryti fizinėje parduotuvėje: įvertinti apatinių drabužių dydį, apžiūrėti modelį, spalvą, tačiau jokiu būdu – nedėvėti. Vis dar sulaukiame skundų, kuriuose reikalaujama grąžinti pinigus už kūną formuojančius drabužius, kadangi nepatiko spalva ar modelis. Tačiau VVTAT apžiūrų metu pastebimos dėvėjimo žymės: atspalvį suteikiančio kremo, prakaito ar kitų dėmių, užfiksuojamų specialiomis patikrinimo lempomis. Nejaugi tobulos kūno formos reikalingos tik vienam vakarui? Tokie skundai laikomi nepagrįstais.

Stebuklingos liemenėlės, padedančios numesti svorio

Kiekvienąkart perkant internetu labai svarbu įvertinti, ar parduotuvė patikima: ar akies nerėžia nerišlus, automatinio vertimo programa išverstas tekstas su gausybe gramatinių klaidų. Be to, būtina kritiškai įvertinti prekių kainas ir patikrinti, kur yra registruota svetainė, ar yra nurodyti pardavėjo kontaktai. Neseniai VVTAT sulaukė skundo dėl vartotojos įsigytos liemenėlės. Skunde minimas gerai žinomas apatinių drabužių prekių ženklas, tačiau liemenėlės kaina gerokai žemesnė nei įprasta, o visas prekės aprašymas žada stebuklus:

„Sakoma, kad mūsų belaidės liemenėlės stumia riebalus iš rankų ir spenelių atgal į krūtis, padėdamos raumenims grįžti į teisingą padėtį ir taip numesti svorio. Tai taip pat padeda pagerinti kraujotaką, o limfedema, kontroliuojama liemenėlėje naudojama elastine medžiaga, taip pat gali sumažinti riebalų augimą ir sustabdyti krūtų suglebimą.“

Deja, stebuklingas tik aprašymas, gauta liemenėlė vartotojos nepradžiugino.

Nėra apatinių, nereikia ir smilkalų

Nuotolinės prekybos skyriui prieš Šv. Valentino dieną teko nagrinėti skundą dėl negrąžinamų pinigų. Vartotoja itin kruopščiai suplanavo romantišką vakarą, internetu įsigijo puošnų nėriniuotų apatinių komplektą, tinklines kojines bei kojinių diržus, smilkalus su feromonais bei pojūčius sustiprinantį aliejų su kanapėmis. Deja, parduotuvė neturėjo norimų tinkamo dydžio apatinių ir savo nuožiūra pasiūlė pirkti kitus, nurodžiusi: „Man atrodo gražiai“. Vartotoja atsakė, kad kiti apatiniai drabužiai jos nedomina ir jei negaus išsirinktų apatinių, jai nebereikalingos ir visos kitos prekės. Moteris paprašė sugrąžinti sumokėtus pinigus. Bendrovei negrąžinus pinigų, vartotoja kreipėsi į VVTAT.

Nekokybiškos ar lūkesčių neatitinkančios N18 prekės?

VVTAT sulaukė skundo, kuriame vartotojas tvirtino, kad jo įsigyta prekė – klitorio stimuliatorius – nekokybiškas, nes panaudojus prietaisą tris mėnesius, jis nebeveikia. Vartotojas paaiškino, kad kreipėsi į parduotuvę su prašymu grąžinti sumokėtus pinigus, tačiau parduotuvė pasiūlė suteikti nuolaidą arba pakeisti prekę kita. Vartotojas nesutiko, todėl ginčą teko nagrinėti VVTAT.

Unsplash nuotr./Klitoris
Unsplash nuotr./Klitoris

Tik suaugusiems skirtos prekės dalinimosi platformose nepageidaujamos

Jeigu nusprendėte įkelti pikantiškas prekes į dalinimosi platformas, įdėmiai perskaitykite platformos taisykles. Gali būti, jog tik suaugusiems skirtos prekės platformoje yra neleistinos. VVTAT sulaukė vartotojos skundo, kad dalinimosi platforma netikėtai užblokavo jos paskyrą. Nagrinėjant skundą paaiškėjo, jog vartotoja įkėlė parduoti lubrikantą. Moteris gavo platformos pranešimą apie neleistiną prekę, tačiau nusprendė skelbimo nepašalinti. Platformos administratoriai vartotojos paskyrą užblokavo. Tarpininkaujant VVTAT bei pašalinus neleistiną skelbimą, paskyra buvo atblokuota.

Siurprizas užsakytame kambaryje

Viešbučiai neretai pasirūpina maloniomis atvykimo dovanėlėmis savo svečiams. Tačiau kartais kambaryje gali laukti ir labai netikėtas siurprizas. VVTAT sulaukė vieno vartotojo skundo dėl jo rezervuoto kambario su vonia ir vaizdu į kalnus. Vyriškiui su šeimai atvykus į viešbutį ir pagaliau atsirakinus išsvajoto kambario duris, vietoje vaizdo į kalnus jie išvydo... porelę lovoje. Po šio ne itin malonaus siurprizo šeima sugrįžo į registratūrą ir paprašė skirti kitą kambarį. Nepatenkinta administratorė dar tris kartus siuntė šeimą į skirtingus kambarius, tačiau visi jie buvo nesutvarkyti, su pilnomis šiukšliadėžėmis, nepaklotomis lovomis. Apie jokį kalnų vaizdą nebuvo nė kalbos... Nors automobiliu atvykusi šeima po ilgos kelionės buvo išvargusi, visgi nusprendė ieškotis nakvynės kitur.

Riedančios lovos

Lūkesčių neatitinkantys viešbučių kambariai gali ne tik apkartinti kelionę, bet ir sugriauti romantišką Šv. Valentino dienos vakaro nuotaiką. Viena vartotoja pasiskundė, kad gavusi dovanų kuponą – „Romantišką savaitgalį dviem Šv. Valentino dienai", atvykusi su sutuoktiniu į viešbutį, gavo kambarį su dviem viengulėmis lovomis. Registratūroje paprašius kambario su dvigule lova, buvo nurodyta, kad viešbutyje tokių apskritai nėra, ir pasiūlyta lovas susistumti. Vartotoja nurodė, jog lovos, be kita ko, buvo su ratukais, todėl vos sukrutėjus, jos nuriedėdavo į skirtingas puses.

Būkite budrūs dėl pažinčių svetainių

Nusprendę ieškoti romantikos tik suaugusiems skirtose pažinčių svetainėse, būtinai perskaitykite svetainės taisykles. Dažniausiai vartotojai, kurie kreipiasi į VVTAT, būna net neperskaitę svetainės taisyklių bei sąlygų, narystės ir prenumeratos kainos ir kt.

Svarbu įsidėmėti pagrindinę taisyklę – vartotojas turi teisę atsisakyti internetu sudarytos sutarties per 14 dienų, o paslaugos teikėjas privalo grąžinti sumokėtą narystės mokestį. Tačiau jei vartotojas per tą laikotarpį peržiūri kitų narių profilius ar su jais susisiekia, paslaugos teikėjas nurodo, kad vartotojas jau pradėjo naudotis paslauga ir turi sumokėti kompensaciją, kuri gali sudaryti ne mažiau kaip 50 proc. narystės mokesčio. Būtina išsiaiškinti ir narystės pažinčių svetainėje nutraukimo taisykles: kai kurios svetainės sutartis pratęsia, jei vartotojas per tam tikrą laikotarpį jos neatsisako.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius