Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 06 /15:13

Pirkėjas pasipiktino Lietuvoje išvydęs Rusijos rinkai skirtą alų: „Didelis gamintojas elgiasi nemaloniai“

Sostinės „Norfos bazėje“ apsipirkinėjęs vilnietis Valentinas pasipiktino, kai iš parduotuvės parsinešęs pakuotę „Švyturio“ alaus išvydo paslėptas rusiškas etiketes. „Produkcija Rusijos rinkai? Nemalonu tai matyti Lietuvoje“ – konstatavo pirkėjas. Tuo tarpu įmonės vadovas teigia, kad vis dar išparduoda Rusijos rinkai skirtus likučius.
„Švyturys-Utenos alus“
„Švyturys-Utenos alus“ / 15min koliažas

15min kalbintas Valentinas teigė, kad matyti, jog šios pakuotės neseniai atvežtos, o alaus pagaminimo data nurodoma rugpjūčio viduryje. Jo teigimu, ant šio gėrimo paslėptus rusiškus užrašus jis išvydęs po daug laiko.

„Kai prasidėjo karas Ukrainoje ir jie nutraukė eksportą ten, mačiau, kad išpardavinėja savo produkciją ir klijuodavo naujas etiketes ant senų – rusiškų, tačiau šiuo metu tai matyti keista. Galbūt jie turi kokių ruošinių, bet juos paprasčiau sunaikinti, nei papildomai klijuoti etiketes. Jei tara sufasuota, bet neišėjo realizuoti, ji permarkeruojama. Didelis gamintojas juk, nemalonu, kad taip daro“, – svarstė vyras.

Prekybos tinklo „Norfa“ atstovas spaudai Darius Ryliškis, paprašytas komentaro apie prekybą alumi su rusiškomis etiketėmis, teigė, kad situaciją turėtų komentuoti gamintojas.

Tikina, kad tai nerealizuotas likutis

Įmonės „Švyturys-Utenos alus“ vadovas Rolandas Viršilas 15min patvirtino, kad tai iš tiesų galimai Rusijos rinkai skirta produkcija, kuri nerealizuota tenai, todėl šiuo metu šis likutis išparduodamas Lietuvoje.

„Kai sustabdėme eksportą į Rusiją, o tai buvo, kai prasidėjo karas, tai žinoma liko pakuočių, kurios buvo skirtos Rusijos rinkai iki karo. Taip spėju, kad mes jas išpardavinėjame užklijuodami lipdukus ant jų. Tokia ir istorija čia“, – komentavo R.Viršilas.

Per metus į Rusiją iškeliaudavo apie 6 mln. skardinių

Nerealizuotas likutis Rusijoje buvo pakankamai nemažas.

Biznis Rusijoje iki karo Ukrainoje buvo didelis. Iki tol į Rusiją parduodavome apie 300 tūkst. dekalitrų. Tai yra apie 6 mln. skardinių. Tokie apytiksliai kiekiai judėdavo į Rusiją per metus“, – skaičiavo R.Viršilas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Rolandas Viršilas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Rolandas Viršilas

Pasak jo, būtent ši rūšis, kurią skaitytojas pastebėjo „Norfoje“, buvusių rusų partnerių buvo pirktas labiausiai, tad esą nenuostabu, kad būtent jo pakuočių likučių ir tebėra.

Įmonės atstovas spaudai Dainius Smailys 15min pridėjo, kad šios alaus partijos gamybai naudojami skardinių ruošiniai, kurie buvo pagaminti dar prieš karo pradžią.

„Pirmomis karo dienomis mums pilnai nutraukus eksportą i Rusiją ir Baltarusiją, liko didelis kiekis jau pagamintų skardinių ruošinių. Naikinti juos yra nepateisinama ekologijos požiūriu, nes didžiulės energijos ir metalo sąnaudos išnaudojamos joms pagaminti, o sunaikinimas ir gamyba iš naujo šias sąnaudas padvigubintų dar pridėdama ženklią dalį taršos. Rusiški užrasai yra pilnai užklijuojami, todėl specialiai neplėšiant lipdukų, jų pamatyti neįmanoma. Šį sprendimą esame priėmę po ilgų diskusijų, kaip pasielgti šioje situacijoje, tačiau būtent ekologijos, tvarumo aspektas lėmė, kad nutarėme panaudoti šiuos ruošinius“, – paaiškino D.Smailys.

Jis teigė suprantąs skaitytojų susirūpinimą ir jų pilietinę poziciją, ir užtikrino, kad eksportą į šalis agresores įmonė yra nutraukusi nuo pirmųjų karo dienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius