-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbti „Darbo rinkos lyderiai 2022“ – kurie darbdaviai sulaukė didžiausio susidomėjimo?

Antradienį Vilniuje surengta CVbankas.lt organizuojama konferencija, į kurią rinkosi didžiausių Lietuvos įmonių darbdaviai bei personalo specialistai. Renginio metu buvo paskelbti ne tik Lietuvos darbdavių geriausieji, bet ir buvo aptarti 2023-ųjų lūkesčiai: nuo darbuotojų pritraukimo, išlaikymo iki darbo pokalbių etiketo svarbos.
„Darbo rinkos lyderiai 2022“ apdovanojimai
„Darbo rinkos lyderiai 2022“ apdovanojimai / Organizatorių nuotr.

Susirinkusi publika turėjo išskirtinę galimybę pasisemti žinių iš tokių specialisčių kaip organizacijų psichologė, personalo atrankų ir valdymo įmonės Emplonet vadovės Violeta Jakutė, „BITĖ Lietuva“ žmonių ambasados vadovė Eglė Staniulionė bei etiketo ir protokolo specialistė Indrė Sapagovaitė-Briedelienė.

Pasidalinus žiniomis konferencijos metu paskelbti Lietuvos darbdavių geriausieji – „Darbo rinkos lyderis 2022“ ir kitų septynių kategorijų laimėtojai. Šie lyderiai išrenkami pagal CVbankas.lt specialiai sudaromus reitingo tikslus – kuo objektyviau nustatyti Lietuvos darbo rinkos lyderius, kad rezultatas išties atspindėtų palankiausiai praėjusiais metais vertintus darbdavius.

Pasirodo, vienas didžiausių įmonės patrauklumo įvertinimų – darbo ieškančiųjų tikslingai ieškoti konkrečios įmonės darbo skelbimai. Per pastaruosius metus lankomiausiame darbo portale CVbankas.lt apsilankė daugiau nei 5 mln. unikalių lankytojų, kurie iš viso atliko daugiau nei 4.5 mln. darbo skelbimų paieškų naudodami raktažodžius. Didelę dalį šių raktažodžių sudarė konkrečių darbdavių paieškos – raktinio žodžio laukelyje įrašius įmonės pavadinimą.

Organizatorių nuotr./„Darbo rinkos lyderiai 2022“ apdovanojimai
Organizatorių nuotr./„Darbo rinkos lyderiai 2022“ apdovanojimai

Išanalizavus šiuos duomenis, tapo aišku, kurios įmonės dominuoja Lietuvos darbo ieškančiųjų paieškose. Tiesa, šiais metais algoritmas buvo šiek tiek pakoreguotas ir patraukliausios įmonės nustatytos ne pagal absoliutų atliktų paieškų skaičių, o pagal jo pokytį – lyderiais pripažinti tie darbdaviai, kurių populiarumas per metus išaugo daugiausiai.

„Metų darbdavio“ nominacija suteikta darbdaviui, kuris pademonstravo didžiausią proveržį – susidomėjimas šia įmone per metus augo labiausiai. Ja tapo ir apdovanojimą atsiėmė technologijų milžinė „Teltonika“.

Įmonei atstovaujanti „Teltonika IoT Group“ Talentų pritraukimo ir žmonių gerovės palaikymo vadovė Rūta Virvytytė džiaugiasi, kad potencialūs kandidatai domisi įmone, ieško jų patirtis atitinkančių pozicijų, nori dirbti ir praėję atrankos procesą tampa įmonės dalimi.

Organizatorių nuotr./„Darbo rinkos lyderiai 2022“ apdovanojimai
Organizatorių nuotr./„Darbo rinkos lyderiai 2022“ apdovanojimai

R.Virvytytė atskleidžia, kad organizacija turi aiškią ilgalaikę kryptį ir viziją, kurios linkme norima judėti, kokia įmone ir darbdaviu norima būti.

„Apie tai nuolat kalbame ir pasakojame visuomenei, dalinamės savo vizijomis, naujais projektais bei darbais, kuriuos nuveikėme ir ketiname nuveikti. Tikime, kad sprendimas Lietuvoje kurti puslaidininkių lustų pramonę ne tik turėjo, bet ir turės didelę įtaką tolimesniam kandidatų apsisprendimui rinktis darbą su „Teltonikos“ įmonių grupe.

Šis apdovanojimas taip pat puikiai atspindi praėjusius metus: smarkiai plėtėmės ne tik užsienio šalyse, kur įsteigėme naujus biurus, bet ir Lietuvoje – vos prieš porą mėnesių atidarėme „Teltonikos“ technologijų centrą Molėtuose, kuriame sukūrėme naujų darbo vietų specialistams. Mūsų biuruose Vilniuje ir Kaune didinome pardavimų pajėgas darbui su Europos klientais, didinome naujų produktų kūrimo, tobulinimo ir palaikymo komandas“, – apie praėjusius metus kalba „Teltonika IoT Group“ Talentų pritraukimo ir žmonių gerovės palaikymo vadovė R.Virvytytė.

R.Virvytytė primena ir apie darbą su mokymo įstaigomis bei universitetais – studentai buvo kviečiami dalyvauti IoT ir B2B akademijose.

„Moksleiviams pasakojome apie mūsų įmonės veiklą, skatinome rinktis technologinės pakraipos studijas, o tai padariusiems labiausiai motyvuotiems inžinerinių specialybių pirmakursiams jau antrus metus iš eilės skyrėme metines 3000 eurų stipendijas. Visa tai padėjo stiprinti mūsų įmonės matomumą bei didinti norą tapti mūsų įmonės dalimi“, – džiaugiasi R.Virvytytė.

Pasak įmonės atstovės, ateityje neketinama sustoti, bus siekiama ir toliau augti: „Ieškosime motyvuotų ir norinčių dirbti darbuotojų. Savo kolegoms siūlysime tobulėjimo ir augimo galimybes, kursime naujus gaminius, organizacija plėsis, atsiras naujų pozicijų, tad tikime, kad turėsime ką pasiūlyti norintiems daryti karjerą bei tobulėti įvairiose srityse. Toliau sieksime stiprinti bendradarbiavimą su universitetais bei auginsime naują inžinierių kartą. Be abejo, vystydami „Teltonikos“ prekės ženklą ir toliau vykdysime savo kryptingą viziją padėti žmonėms.“

2022 metų lyderiai:

  • Metų darbdavys – „Teltonika“
  • Transporto kategorija – „Baltic transline“
  • IT / Telekomunikacijų kategorija – „Tele2“
  • Finansų kategorija – „Swedbank“
  • Prekybos kategorija – „Depo“
  • Paslaugų kategorija – „Bolt“
  • Pramonės / gamybos kategorija – „Continental“
  • Energetikos kategorija – „Ignitis Grupė“

Žemiau pateikiamos TOP30 įmonių, kurios 2022-aisiais sulaukė didžiausio darbo ieškančiųjų susidomėjimo, abėcėlės tvarka:

„Baltic transline“, „Barbora“, „Bolt“, „Continental“, „Depo“, DPD, ESO, „Freda“, „Girteka“, „Hollister“, „Ignitis“, „Ikea“, „Kika“, „Lidl“, „Maxima“, „Omniva“, „Palink“ (IKI),„Pepco“, „Pigu“, „Rimi“, „Sanitex“, SEB, „Senukai“, „Swedbank“, „Tele2“, „Telia“, „Teltonika“, „Thermo Fisher Scientific“, „Transcom“, „Venipak“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius