-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbti šeši geriausi Lietuvos darbdaviai

Trečiadienį buvo apdovanotos „Geriausio darbdavio 2012” titulą gavusios įmonės – „Lietuvos draudimas“, „Tele2“, „Adform Lithuania“, „Philip MorrisBaltic“, „Sanofi-aventis Lietuva“ ir „Roche Lietuva“.
Nykštys
Paskelbti geriausi darbdaviai / BFL/A.Ufartas

„Geriausias darbdavys“ buvo išrinktas remiantispasaulinės konsultacijų kompanijos „AON Hewitt“ sukurto „Geriausio darbdavio“ tyrimo rezultatais, kurį Lietuvoje pristatė ir atliko mokymų ir konsultacijų bendrovė „OVC Consulting“.

„Geriausių darbdavių“ tyrimo metodika – tai instrumentas, įgalinantis įvertinti tiek organizacijos patrauklumą darbuotojams, tiek jos gebėjimą sukurti darbo sąlygas ir aplinką, paskatinančią darbuotojus aktyviai siekti organizacijos užsibrėžtų tikslų.

Įmonių atstovai džiaugėsi, jog jų pačių darbuotojai įvertino juos kaip geriausius darbdavius.

„Lietuvos draudimo“ generalinis direktorius Kęstutis Šerpytis, atsiimdamas apdovanojimą, sakė, jog per įmonės gyvavimo laikotarpį „Lietuvos draudimas“ yra gavę ne vieną prizą.

„Šis, ko gero, yra pats brangiausias man, nes tai yra mūsų žmonių atsakymas į mūsų pastangas. Atsakymas, kad jie yra sėkmingi žmonės ir dirba sėkmingoje organizacijoje“, – apdovanojimu džiaugėsi K. Šerpytis.

„Mes visada žinojome, jog esame geriausi, šis apdovanojimas – tik patvirtinimas“, – sakė Inga Grigaitė, „Sanofi-aventis Lietuva“ Baltijos šalių personalo direktorė.

Šešis geriausiuosius sveikino ūkio viceministras Giedrius Kadziauskas, Investuotojų forumo vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė, PVPA direktorė Nijolė Kudabienė, OVC Consulting direktorius Paulius Avižinis, o susirinkusiuosius įmonių atstovus džiugino Naujų idėjų kamerinis orkestras (Ni&CO), vadovaujamas kompozitoriaus ir dirigento Gedimino Gelgoto.

Pranešimą „Įtraukianti lyderystė šiuolaikinime verslo pasaulyje” skaitė Edward Stanoch, AON Hewitt Europos talentų rinkos vadovas.

Darbuotojų įsitraukimą ir motyvaciją veiklai analizuojančiame tyrime dalyvavo 21 įvairių veiklos sričių įmonė: gamybos, IT, telekomunikacijų, farmacijos, profesinių paslaugų, visuomeninių paslaugų, didmeninės bei mažmeninės prekybos, bankininkystės, draudimo, ūkio aptarnavimo sektorių organizacijos.

Virš 6000 respondentų, reprezentuojančių beveik 24 000 savo organizacijų darbuotojų, vertino savo darbdavius, o tyrimu buvo vertinama organizacijų situacija pagal penkis pagrindinius indeksus: žmogiškojo kapitalo stabilumą, darbdavio patrauklumą, aukštų veiklos standartų kultūrą, patikimą lyderystę ir darbuotojų įsitraukimo lygį.

Reitinguojant įmones, darbuotojų įsitraukimo faktorius buvo esminis ir lemiamas, o geriausiomis tapo tam tikrą indeksų rezultatų lygmenį pasiekusios organizacijos.

Darbuotojų įsitraukimas užtikrina teigiamus finansinius rezultatus

Ilgamečiai Aon Hewitt tyrimai rodo tiesioginę sąsają tarp darbuotojų įsitraukimo lygio ir finansinių organizacijos veiklos rezultatų.

Dažnai darbuotojų įsitraukimas organizacijose yra prilyginamas pasitenkinimui. Tyrimas parodė, jog patenkinti savo organizacija darbuotojai nebūtinai yra įsitraukę darbuotojai.

„Įsitraukimas vis tik yra mažesnis negu pasitenkinimas, – tyrimo pristatymo metu įžvalgomis dalinosi Almanta Jakštaitė-Vinkuvienė, „OVC Consulting“ įsitraukimo tyrimų vadovė Pabaltijo šalyse, – Įsitraukę darbuotojai yra tie, kurie kalba – teigiamai atsiliepia apie savo organizaciją, nori būti jos nariais ir, kas svarbiausia – deda dideles pastangas, siekdami organizacijai svarbių rezultatų”.

Tyrimas atskleidė skirtumus tarp aukščiausių vadovų ir pavaldinių

Tyrimas parodė didelį skirtumą tarp dalyvių rezultatų. Papildomos naudos darbuotojams, orientacija į žmones, vidinė organizacijos reputacija, požiūris į atlygį bei efektyviam darbui turimus išteklius – šie faktoriai tarp Geriausių ir kitų įmonių rezultatų skyrėsi net 30%. Taip pat skyrėsi įsitraukimas pagal pareigų pobūdį – labiausiai įsitraukę pasirodė aukščiausios grandies vadovai.

„Tik būdami patys įsitraukę, vadovai gali sėkmingiau įtraukti į veiklą sau pavaldžius darbuotojus“ – sakė A. Jakštaitė Vinkuvienė.Tyrimo metu išryškėjo gan dideli vadovų požiūrio į darbuotojus ir pačių darbuotojų savęs vertinimo skirtumai, kas turi daug įtakos darbuotojų įsitraukimui – vidutiniškai savo darbuotojus laiko organizacijos turtu 78 proc organizacijų aukštesniųjų vadovų, tačiau tik 49 proc tų pačių organizacijų darbuotojų tai patvirtina.

Tam tikrais aspektais ganėtinai skyrėsi ir Geriausiųjų darbdavių bei jų darbuotojų matymas, pavyzdžiui, apie darbuotojų pripažinimą ir įvertinimą – 93% vadovų manė, jog jų pavaldinių pastangos ir indėlis yra įvertinamas tinkamai, visgi patys darbuotojai nesijautė tokie užtikrinti pripažinimu – jie jį įvertino 73%.

Tik 60% tyrime dalyvavusių organizacijų darbuotojų, teigė, jog jų vertybės dera su organizacijos vertybėmis ir jų darbdaviai vykdo darbuotojams duotus pažadus, nuo ko atitinkamai priklauso ir organizacijos kaip darbdavi0 patrauklumo bei patikimumo vertinimas.

Dažnai organizacijų kuriamas viešasis įvaizdis nesutampa su tokiu, kokį darbuotojai pažįsta viduje, bet čia net 83% geriausiųjų darbdavių darbuotojų pripažino, jog jų organizacija veikia taip, kaip deklaruoja veikianti viešojoje erdvėje.

Sėkmingos kompanijos supranta –  jų veiklos rezultatai priklauso nuo darbuotojų

Pirmą kartą Lietuvoje vykdytas tyrimas suteikė vertingų įžvalgų apie tai, ko turi siekti į tvarius veiklos rezultatus orientuotas darbdavys, norintis skatinti darbuotojų įsitraukimą.

Apibendrinti tyrimo rezultatai atskleidžia, kad šiuo metu organizacijose yra ypač reikalingas dėmesys vadovų orientacijos į žmones didinimui, įsitraukimo kultūros kūrimui įvairių grandžių vadovų pagalba,karjeros galimybių ir perspektyvų organizacijoje aiškumui, vidiniam organizacijos įvaizdžio suderinamumui, o kalbant apie veiklos organizavimą – darbo procesų ir tvarkų peržiūrai.

Kompanija Aon Hewitt „Geriausių darbdavių“ tyrimą įvairiose pasaulio šalyse atlieka jau kelis dešimtmečius. Rytų ir Centrinės Europos šalyse tyrimas pradėtas vykdyti 2001 metais.

Nuo 2012 metų „Geriausių darbdavių“ tyrime dalyvauja ir Lietuvos organizacijos. 2013 metais tyrimo geografija dar labiau išsiplės: dalyvauti tyrime galės ir Latvijoje bei Estijoje veikiančios organizacijos.

„Geriausių darbdavių tyrimas 2013“ vyks kitų metų kovo – birželio mėnesiais. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius